Rechtszaak tegen coffeeshop Koffie & Dromen Blowboot in Almere nog niet gedaan

Voor de eigenaren is het extra spannend, want die zijn betrokken bij een van de ingelote initiatieven voor het Experiment Gesloten Coffeeshopketen.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

Het is al even geleden dat we er van hoorden, maar blijkbaar is de rechtszaak tegen coffeeshop Koffie & Dromen (beter bekend als de Blowboot) in Almere nog altijd gaande. Eerder deze week berichtte Omroep Flevoland over de rechtszaak.

Update 23 april: Na 12 jaar einde rechtszaak coffeeshop Koffie & Dromen Blowboot in Almere

Rechtszaak tegen coffeeshop Koffie & Dromen (de Blowboot) gaande sinds 2010

De zaak loopt al sinds 2010 nadat de coffeeshop te veel voorraad bleek te hebben in 2009. Er kwam een rechtszaak en een hoger beroep. Alleen in 2014 besloot het Gerechtshof dat de zaak over moest. Pas na 2,5 jaar kwam er weer schot in de zaak en wilde een officier van justitie schikkingsonderhandelingen beginnen.

in 2014 besloot het Gerechtshof dat de zaak over moest

Maar ook dat liep op niks uit laat advocaat Spong weten: “Ineens kregen we als donderslag bij heldere hemel te horen dat het vereiste niveau – zoals dat dan deftig heet – niet akkoord kon gaan. Wie of wat dat vereiste niveau dan was werd volkomen in het midden gelaten.”

In 2010 werden nog celstraffen geëist tegen de twee eigenaren en de bedrijfsleider van de coffeeshop Koffie & Dromen. Maar het Openbaar Ministerie zet nu vooral in op boete van ‘forse geldbedragen’.

Rechtszaak gaat verder op 24 maart

Spong sprak dan ook openlijk uit dat er vooral tijd werd verspilt met de hele rechtsgang. Voor de eigenaren is het extra spannend, want die zijn weer betrokken bij een van de ingelote initiatieven voor het Experiment Gesloten Coffeeshopketen.

Het Openbaar Ministerie zei in de rechtszaal even tijd nodig te hebben om te reageren en pas verder te gaan met de zaak op 24 maart.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
529VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

200 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES