Highlife Cup 2021 jurering: Hasj, Nederhasj en Extracties klaar! (Deel 3)

Het is alweer zaterdag dus tijd voor deel 3 van Mauro zijn serie artikelen over de jurering van de Highlife Cup 2021.

0
Highlife Cup 2021
- Advertentie -

Het is alweer zaterdag dus tijd voor deel 3 van mijn serie artikelen over de jurering van de Highlife Cup 2021. Inmiddels ben ik namelijk door de eerste 100 geteste samples en drie categorieën zit het er al op: Hasj Import (M) Nederhasj (N) en Extracties (O).

Lees ook:

Hasj Import (M) categorie: klaar!

Het einde begint dan ook een beetje in zicht te komen, alhoewel de juryleden deze week nog een paar verlate samples erbij hebben gekregen om aan de tand te voelen. Ook in deze categorieën. Die moet ik zelf nog ontvangen dit weekend, maar dit artikel is geschreven op vrijdag.

Omdat er simpelweg veel meer wiet samples zijn, ga ik dus sneller door de hasj en extractie categorieën

Ik lijk dan ook van voren naar achter te werken (de categorieën lopen van A tot O), maar ik probeer juist te variëren en niet twee wiet of twee hasj joints achter elkaar te roken maar af te wisselen. Omdat er simpelweg veel meer wiet samples zijn, ga ik dus sneller door de hasj en extractie categorieën.

Maar ik ben ook wel een aardige hasj liefhebber, dus dat scheelde ook. Wel was zeker de Hasj Import categorie best moeilijk met 24 samples. Er was niet een sample wat op ieder vlak een onvoldoende kreeg van mij. Er vielen wel onvoldoendes, maar minder dan een vijf heb ik nergens gegeven.

Highlife Cup 2021 import hasj categorie
Enkele van mijn favorieten uit de Hasj Import categorie.

De meeste joints heb ik overigens met mijn mixing bowl gemaakt en er ook iets meer hasj in gedaan dan dat ik zonder Highlife Cup zou doen om niets aan het toeval over te laten.

mixing bowl hasj highlife cup 2021
De tools of the trade met links mijn mixing bowl.

Ook Nederhasj categorie klaar

De Nederhasj categorie is minder dan de helft met 10 samples van de grootte van de Hasj Import categorie, dus dat ging wel wat sneller. Dit zijn de wat stevigere samples die ik eigenlijk alleen rook zo net voor het slapen gaan. Als je me probeerde te bereiken de volgende ochtend en dat duurde even, lag het daar waarschijnlijk aan.

Ondanks de kleinere categorie, was er wel meer diversiteit. Maar ook samples die er naar mijn mening niet tussen hoorden. Toch kwam er een duidelijke winnaar voor mij uit.

Highlife Cup 2021 Nederhasj categorie
Mijn favorieten uit de Nederhasj categorie.

Challenge: vindt de sample die er drie keer tussen zit

De organisatie kondigde verder eerder al aan dat er drie keer dezelfde sample in verschillende categorieën zat. Als jury kregen we dan ook de challenge om ze te vinden met als beloning eeuwige roem en al zeker weten een plek in de jury volgend jaar. Nu moet je tegen mij zoiets niet drie keer zeggen.

Nu moet je tegen mij zoiets niet drie keer zeggen

Ik had al een vermoeden welke het was, alleen ik kon in eerste instantie niet de derde vinden. Nu behoorde het wel tot een van de beste samples en die had ik al eerder in een glazen potje gedaan. Daar moest en zou de sample tussen zitten. Alleen de logica ging er niet in. De eerdere samples hadden het nummer 1 na de letter en het was dan ook logisch geweest als het de derde dat ook zou hebben. Dat bleek niet zo te zijn, want ik schroefde een potje open met een ‘2’ in de naam en warempel: het was dezelfde en dus derde sample! Zoveel wedstrijdjes doe ik zelf de laatste jaren niet meer aan, maar deze heb ik dan toch gewonnen 😉

Volgende week zijn er wellicht een of meerdere wiet categorieën klaar ondanks weer een drukke week en kan ik daar aandacht aan besteden. Fijn weekend nog!