Highlife Cup 2021 jurering: jureren op smaak en uitwerking (Deel 2)

In dit tweede deel over de Highlife Cup 2021 jurering aandacht voor jureren op smaak en uitwerking.

0
Highlife Cup 2021
- Advertentie -

Vandaag het vervolg in mijn serie artikelen over het jureren van de Highlife Cup 2021. Vorige week publiceerde ik de introductie met een nadruk op de aanpak en jureren op uiterlijk en geur. In dit tweede deel aandacht voor jureren op smaak en uitwerking en de methode.

Lees ook:

Inmiddels zit ik op over de 70 samples die ik sinds vorige week maandag aan het jureren ben en het einde komt zeker nog niet in zicht. Alhoewel, met een categorie ben ik inmiddels al klaar en dat is categorie O: Extracties.

Extracties categorie klaar

Met 9 samples was die categorie dan ook niet zo groot. Er zouden er nog wel een paar verlaat bijkomen zo heb ik me laten vertellen. Extracties is een erg breed begrip, het was dan ook een erg uiteenlopende categorie met hele zuivere hasj gemaakt met een dry-freezer, tot moonrocks en vooralsnog een shatter entry gemaakt met BHO. Verder waren er ondanks de aparte Nederhasj categorie, hierin ook een aantal Nederhasj drysift samples te vinden evenals twee mooie tradtionele ice-o-lators.

highlife cup 2021 extracties categorie O
3 van de samples uit de Highlife Cup 2021 extracties categorie (O)

Jureren als joint, Dynavap vaporizer en Focus V Carta om te dabben

Alle entries heb ik behalve de shatter overigens met mijn favoriete American Spirit tabak gerookt overigens. Net zoals de meeste coffeeshopklanten deze samples roken met tabak. Wel komt het voor dat ik een sample ook probeer ik een Dynavap vaporizer, waar we overigens met dank aan Greenlane een van hadden gekregen bij het jurypakket. Helemaal nieuw was ik er ook niet mee, ik had er namelijk al een paar. Maar het komt zeker goed van pas tijdens het jureren.

dynavap vaporizer
Mijn dynavap vaporizer.

Met de Dynavap kan je namelijk makkelijk en snel een sample testen met een kleine hoeveelheid wiet die benodigd is.

Meest imponerende samples tot dusver komen uit de Hybriden Algemeen Hydro (A) en Hybriden Algemeen Aarde/Bio (B)

De andere categorie die bijna klaar is is de Nederhasj categorie (N) voor mij. Meest imponerende samples tot dusver komen uit de Hybriden Algemeen Hydro (A) en Hybriden Algemeen Aarde/Bio (B). Ahoewel ik ook al meerdere keren de uiterlijk (minder vaak) en de geur (vaker) nog heb aangepast toen ik de sample daadwerkelijk ging roken. Vaak is het zo dat in het plastic gripzakje de geur totaal is verdwenen, terwijl wanneer je de sample in een grinder verpulverd je wel de geur die blijkbaar van binnen zat goed los krijgt.

Om te dabben gebruik ik mijn Focus V Carta overigens. Ik heb ook een VapeXhale waarmee ik kan dabben en traditionele bong ‘dabrigs’, maar deze blijft toch wel erg gemakkelijk in gebruik.

Focus V Carta
Mijn Focus V Carta.

Punten geven voor smaak en uitwerking

Als ik kijk naar de categorie waar de sample in zit en de geur voldoet aan de verwachtingen, krijgt het een 7. Komt het bijna niet door maar is het wel aanwezig, krijgt het een 6. Alles minder dan dat krijgt punten onder een 6. Mijn hoogste punt is een 9 (zo hoort het!), maar ook een 8 (beter dan gemiddeld) komt ook vaak voor.

En eigenlijk komt die simpele logica ook om de hoek kijken bij de uitwerking, die in de Highlife Cup dubbelt telt.

Volgende week ben ik waarschijnlijk klaar met nog een of meerdere categorieën waar ik dan hier aandacht aan zal besteden. Nu weer snel verder!