Wietexperiment teler wil zich vestigen in gemeente Hellevoetsluis

De gemeente Hellevoetsluis is nu aan het kijken hoe dit zou passen op het bedrijventerrein.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

Er zal naar alle waarschijnlijkheid een wietexperiment teler zich gaan vestigen in de gemeente Hellevoetsluis in de provincie Zuid-Holland. Om precies te zijn op het bedrijventerrein Kickersbloem 3.

Wietexperiment teler in gemeente Hellevoetsluis

De teler zou al de goedkeuring hebben gekregen van de overheid en zou daarmee dus bij de zeven bevestigde telers horen. De gemeente Hellevoetsluis is nu aan het kijken hoe dit zou passen op het bedrijventerrein zo blijkt uit berichtgeving in lokale media en op de website van de gemeente zelf. Zo zou de gemeente een brief hebben gestuurd naar omwonenden.

Het betekent overigens niet dat de lokaal gevestigde teler ook als enige, of überhaupt, zal leveren aan de coffeeshop

Hellevoetsluis doet ook mee met de verkoop van de gereguleerde cannabis als een van de tien gemeenten. Wel is er maar één coffeeshop in de hele gemeente, namelijk coffeeshop Barber Shop op de Kerkstraat.

Het betekent overigens niet dat de lokaal gevestigde teler ook als enige, of überhaupt, zal leveren aan de coffeeshop. Het is aan de coffeeshop om in te kopen bij de geselecteerde telers. Daar kan de lokale teler uit de gemeente bij zitten. Het zou gek zijn als het niet zo zou zijn, maar het behoort tot de mogelijkheden.

De start van de overgangsfase, waarbij het huidige aanbod van cannabis gekocht op de zwarte markt naast het gereguleerde aanbod op de menukaart mag staan van de coffeeshop, zou nog op zich laten wachten tot ten minste de tweede helft van 2022. Dat maakte Grapperhaus bekend in een brief eerder deze maand.