Vier jaar cannabis legalisatie in Canada: evaluatie gestart

Gisteren kwamen dan ook de minister van Volksgezondheid en de minister van Geestelijke Gezondheid en Verslaving met een verklaring.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Het is deze week precies vier jaar geleden sinds dat de legalisering van cannabis in Canada in werking trad, namelijk op 17 oktober 2018. Reden voor Canadese overheid om de wetgeving te evalueren.

Canada viert vier jarig jubileum van cannabis legalisatie

Gisteren kwamen dan ook de minister van Volksgezondheid en de minister van Geestelijke Gezondheid en Verslaving met de volgende verklaring in een persbericht, vrij vertaald:

Op deze dag in 2018 trad de Cannabiswet in werking, waarmee een nieuw, strikt gereguleerd kader werd ingevoerd voor de controle op de verkoop, het bezit, de productie en de distributie van gelegaliseerde en gereguleerde cannabis voor niet-medische doeleinden.

Sindsdien heeft de Canadese regering een robuuste benadering van de volksgezondheid geïmplementeerd om te helpen cannabis uit de handen van jongeren te houden en ervoor te zorgen dat volwassenen toegang hebben tot een op kwaliteit gecontroleerd en gereguleerd aanbod, terwijl de reikwijdte en omvang van de illegale markt.

De Cannabiswet heeft twee belangrijke en cruciale doelstellingen: ten eerste beschermt het de gezondheid en veiligheid van Canadezen en dient het als een flexibel wetgevend kader dat zich aanpast aan en beantwoordt aan de lopende en opkomende behoeften van Canadezen; ten tweede voorziet het in de oprichting van een diverse en concurrerende juridische industrie bestaande uit kleine en grote spelers om de illegale markt te verdringen.

In de korte tijd sinds de legalisering kiezen steeds meer Canadezen die cannabis consumeren ervoor om cannabis te kopen bij legale retailers – volgens de Canadian Cannabis Survey 2021 meldde 53% een legaal verkooppunt als hun gebruikelijke bron, een stijging ten opzichte van 41% in 2020.

Inspanningen op het gebied van openbaar onderwijs spelen een belangrijke rol bij het beschermen van de gezondheid en veiligheid van Canadezen, met name jongeren. We zullen Canadezen blijven voorzien van betrouwbare informatie over hoe ze legale cannabis kunnen identificeren en hun risico verlagen als ze ervoor kiezen om te consumeren.

Om ervoor te zorgen dat de werking van de Cannabiswet voortdurend verbetert, heeft Health Canada een onafhankelijke herziening van de wetgeving gelanceerd om de vooruitgang te onderzoeken die is geboekt bij het bereiken van de doelstellingen van de wet en om prioritaire gebieden voor verbetering te helpen identificeren. Een deskundigenpanel, voorgezeten door de heer Morris Rosenberg, zal deze geloofwaardige en inclusieve beoordeling leiden.

Als eerste stap is een online engagementproces gelanceerd dat openstaat voor alle Canadezen. We raden je aan om Taking Stock of Progress: Cannabis Legalization and Regulation in Canada te lezen en je mening te delen via de online vragenlijst of via schriftelijke feedback tot 21 november 2022.

First Nations-, Inuit- en Métis-volkeren worden ook uitgenodigd om vóór 21 november 2022 feedback te geven over de Summary from Engagement with First Nations, Inuit and Métis Peoples.

Als we naar de toekomst kijken, zal de Canadese regering duidelijke, consistente en op feiten gebaseerde informatie blijven verstrekken over de gezondheids- en veiligheidseffecten van cannabisgebruik aan mensen in het hele land, zodat ze de risico’s beter kunnen begrijpen en beter geïnformeerde keuzes kunnen maken. .

Het geachte Jean-Yves Duclos, P.C., M.P.
Het geachte Carolyn Bennett, P.C., M.P.

Steeds meer winkels in Canada, meer dan 800 producenten

Het aantal geopende cannabiswinkels in Canada bereikte eind maart het totaal van 3.138. Dat cijfer is 1.344 winkels meer, of een toename van 75%, in vergelijking met maart 2021.

Inmiddels zijn er daarnaast 855 (in april, eerder dit jaar) cannabis producenten in Canada met een vergunning om die winkels te bevoorraadden. Een meerderheid van de consumenten koopt zijn wiet dan ook in Canada op de legale markt. Er werd dan ook voor 1,5 miljard euro verkocht aan legale cannabis in Canada in eerste helft 2021. Samen voegt de cannabisindustrie in Canada al $43.5 miljard aan het BBP. De grootste angsten van tegenstanders van cannabis legalisering in Canada zijn dan ook niet uitgekomen.

Cannabis Industrie Awards 2023