Ruime meerderheid (70%) Canadese consumenten koopt cannabis legaal

Sinds de volledige legalisering van cannabis in Canada (2018) neemt het marktaandeel van de zwarte markt steeds verder af.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

Een recent gepubliceerd onderzoek vond dat maar liefst 70% van de Canadese cannabis consumenten, die meededen aan het onderzoek, via legale kanalen aan hun cannabis kwamen in 2020. Een forse stijging ten opzichte van 2019, toen het nog maar 47% was.

“Een van de doelen van legalisatie was de eliminatie (of substantiële vermindering) van de zwarte (illegale) markt voor cannabis en bijgevolg het behouden van winsten van criminelen en georganiseerde misdaad”, schreef de auteur. “Volgens deze studie zijn er aanwijzingen dat dit mogelijk werkt.”

“(…)[Onderzoek] geeft een beeld van de impact van de wet op cannabisgebruik en aanverwant gedrag(…)”

Het gebruik van cannabis onder de leeftijd van 18 tot 24 jaar bleef grotendeels ongewijzigd na legalisatie. Het zelf gerapporteerde gebruik van cannabis door personen van 25 jaar en ouder is echter toegenomen, zo blijkt uit de studie. De meesten deden dat door te roken (71 procent).

De auteur concludeerde: “Deze studie omvat drie jaar – van vóór de legalisatie tot ongeveer twee jaar erna. Het geeft een beeld van de impact van de wet op cannabisgebruik en aanverwant gedrag, gezien de meer gevestigde legale cannabisindustrie die beter is toegerust om te concurreren met de zwarte markt op het gebied van prijs, gemak en selectie. Uit bevindingen bleek dat de verandering doorgaat, en, net als voorheen, blijven er enkele waarschuwingen en zekerheden over.”

Canada gaat de goede kant op

Omgerekend verkocht Canada in 2020 maar liefst 1,7 miljard euro aan legale wiet. Een kwart van de Canadezen gaf toe in 2020 cannabis te hebben gebruikt. In februari maakte Statistics Canada al bekend dat er sinds Q3 meer geld aan legale cannabis wordt besteed dan aan de zwarte markt, een zeer belangrijke mijlpaal.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
529VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

200 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES