Omgerekend verkocht Canada in 2020 maar liefst 1,7 miljard euro aan legale wiet

Canada heeft voor 2,6 miljard Canadese dollars aan legale wiet verkocht in het pandemie jaar 2020: een record.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Canada heeft voor maar liefst aan 2,6 miljard Canadese dollars (omgerekend 1,7 miljard euro) aan legale wiet verkocht in het pandemie jaar 2020. En dat is een 120% verbetering ten op zichte van 2019, waarin het voor 1,2 miljard Canadese dollars aan legale wiet verkocht.

Nieuw verkooprecord Canada voor legale wiet in 2020

Afgelopen vrijdag publiceerde Statistics Canada ook de gegevens van December, waarin voor meer dan 298,4 miljoen Canadese dollar aan legale wiet werd verkocht.

Canada 2020 legale wiet verkoop
Via Statistics Canada

En dat is een record in het land met 37,6 miljoen inwoners. Pas sinds kort weet de legale markt in Canada ook meer te verkopen dan de illegale markt. Het is dan ook nog niet zo lang geleden dat de legale wiet inclusief belasting goedkoper werd dan illegale wiet. En heeft het sinds deze zomer meer legale wietwinkels dan wij coffeeshops in Nederland hebben.

Ook Canada kan nog verbeteren

Er zitten dan ook nog wel wat haken en ogen aan de regulering in Canada. Zo krijgt het een zesje in het legalisatierapport van de Cannabis Council of Canada, een bond van legale cannabis producenten in Canada. Het gaat goed op het gebied van regeringsleiderschap en het weghouden van cannabis bij kinderen en jongeren maar minder op het gebied van toegang tot medicinale cannabis en cannabis amnestie. Daarnaast vond een studie dat het aan de diversiteit nogal schort in de legale cannabisindustrie. Zo zijn de CEO’s en presidenten van de bedrijven voornamelijk blank (84%) en man (86%).