British Columbia gaat inheemse cannabis producenten steunen

De inheemse Williams Lake First Nation (WLFN) en de provincie British Columbia in Canada zijn een overeenkomst aangegaan.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

De Williams Lake First Nation (WLFN) en de provincie British Columbia in Canada zijn een overeenkomst aangegaan op grond van sectie 119 van de Cannabis Control Licensing Act. Dat maakten ze gisteren bekend in een persbericht.

“De aankondiging van vandaag laat zien dat we door samen te werken oplossingen kunnen vinden waarmee de provincie en de inheemse volkeren onze individuele en gedeelde doelen met betrekking tot cannabislegalisatie kunnen bereiken”, aldus Mike Farnworth in het persbericht, minister van Openbare Veiligheid en Advocaat-generaal.

Reactie inheemse Williams Lake First Nation (WLFN)

(…)verheugend om deze overeenkomst eindelijk te formaliseren(…)

“WLFN is verheugd om deze historische overeenkomst met de provincie British Columbia te sluiten”, zei Willie Sellars in het persbericht, hoofd van Williams Lake First Nation. “We hebben de wens geuit om een ​​regeling van regering tot regering te hebben rond onze deelname aan de cannabisindustrie voor meerdere jaren en het is verheugend om deze overeenkomst eindelijk te formaliseren. We zijn bijzonder verheugd om de leiders te zijn in de verkoop van cannabis. De WLFN-fabriek zal zorgen voor ambachtelijke cannabis bij de boerderij die momenteel wordt gebouwd, zal banen creëren en toerisme stimuleren en een boost geven voor de economie van de regio.”

De overeenkomst ondersteunt de belangen van WLFN in het runnen van cannabiswinkels die een gevarieerde selectie cannabisproducten aanbieden van erkende producenten in heel Canada, evenals een cannabisproductiebedrijf dat vanaf de boerderij verkoop van zijn eigen ambachtelijke cannabisproducten aanbiedt.

Opgenomen in de provinciale cannabiswetwgeving

“Dit is weer een belangrijke stap in het ondersteunen van de economische ontwikkeling in heel B.C.”

De bepaling over het maken van overeenkomsten werd opgenomen in de provinciale cannabiswetgeving om enige flexibiliteit binnen het provinciale kader mogelijk te maken om tegemoet te komen aan de gemeenschapsspecifieke belangen van een inheemse regering. Door een overeenkomst aan te gaan onder sectie 119, kan Williams Lake First Nation zijn visie voor deelname aan de cannabisindustrie nastreven, terwijl de principes voor volksgezondheid en veiligheid van federale en provinciale cannabiswetten worden gehandhaafd.

“Dit is weer een belangrijke stap in het ondersteunen van de economische ontwikkeling in heel B.C.”, aldus David Eby in het persbericht, procureur-generaal. “De nieuwe overeenkomst zal banen creëren, de lokale economie stimuleren en helpen bij het diversifiëren van de cannabisindustrie in BC.”