Burgemeester Almere blij met en positief over start wietexperiment

Burgemeester Almere Hein van der Loo (CDA) is blij met en positief over de start van het wietexperiment in zijn gemeente.

0
Burgemeester Almere Hein van der Loo (CDA) is blij met en positief over de start van het wietexperiment in zijn gemeente.
- Advertentie -

Sinds vorige week maandag is het Experiment gesloten coffeeshopketen ook van start gegaan in Almere. Burgemeester Hein van der Loo (CDA) sprak in het nieuwe programma ‘Coffee-to-go met Hein van der Loo’ van 1Almere over zijn tevredenheid met deze ontwikkeling.

Burgemeester Hein van der Loo: “Einde aan het oude systeem”

Van der Loo benadrukt dat het huidige gedoogbeleid, waarbij de verkoop van cannabis toegestaan is maar de inkoop illegaal, niet langer houdbaar is.

“Voor mij als burgemeester lost dit een probleem op. We hebben al heel lang een systeem waarin we de verkoop van hasj en wiet oké vinden, maar de aanlevering van wiet naar de coffeeshop is foute boel, illegaal. Ik kan het niet meer uitleggen,” aldus Van der Loo.

Hij benadrukt dat de nieuwe aanpak noodzakelijk is om criminaliteit en de risico’s van illegale handel tegen te gaan.

Positieve verwachtingen voor de toekomst

Van der Loo is optimistisch over de kwaliteit van de gereguleerde wiet die nu in Almere verkocht wordt. “Ik ben bij die teler geweest. Die heeft me uitgelegd hoe zijn productie gaat en hoe hij zorgt voor de kwaliteit van het product. En daar ben ik wel trots op.” Hoewel hij zelf nog nooit een joint gerookt heeft, benadrukt de burgemeester het belang van kwaliteit: “Je hebt goede wiet en je hebt slechte wiet. Het kan maar beter meteen een goede joint zijn.”

Verder liet hij weten over de toekomst: “Als het eenmaal werkt, dan kunnen we gaan meten hoe het inderdaad zijn effect heeft; welke positieve effecten, wat we ervan moeten leren. Het gaat wel een paar jaar duren voordat er dan uiteindelijk een conclusie wordt getrokken,” aldus Van der Loo.