‘Dealers in Limburg wachtten potentiële klanten op voor mocht wietproef tegenvallen’

Dealers in Maastricht en Heerlen deelden flyers uit voor potentiële klanten voor als de wietproef producten tegen mochten vallen.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Door velen ontgaan waarschijnlijk, maar vrij bizarre berichtgeving uit Limburg. Daar zouden dealers in Maastricht en Heerlen bij de start van het wietexperiment potentiële klanten op hebben gewacht om ze flyers uit te delen voor als de wietproef producten tegen mochten vallen, aldus De Limburger in berichtgeving op 17 juni j.l.

Dealers hopen dat het wietexperiment tegenvalt

Zo valt er in het artikel te lezen:

Wiet en hasj uit de criminele sfeer halen, dat is het doel van de wietproef die maandag in Maastricht en Heerlen inging. Het resultaat: illegale drugshandelaren grijpen hun kans. Met flyers staan de dealers voor de coffeeshops potentiële klanten op te wachten. Zodra de legaal verkregen softdrugs tegenvallen, zullen klanten de zwarte markt opzoeken. 

Coffeeshop ondernemer Stephan, eigenaar van coffeeshop Mississippi in Maastricht, liet weten aan De Limburger: “We proberen de dealers weg te sturen zodra we ze onze klanten zien lastigvallen.” Hij vervolgde:.”Het is belangrijk dat de wietlegalisatie pas officieel wordt wanneer de legale cannabis van goede kwaliteit is en er ook voldoende voorraad is. Anders is er een te grote kans dat klanten het sterkere spul bij onze criminele concurrent halen.”

Alleen dat sterkere spul argument is natuurlijk onzin. Dat zagen we al recentelijk met het inzien van de THC percentages uit de 2024 Highlife Cup. Vrijwel alles zit rond de 20%, iets erboven of iets eronder. Net zoals de wiet uit het wietexperiment tot dusver.

Verder heeft het wat weg van de invoering van de ‘wietpas’ in het zuiden, toen dealers van heinde en verre naar het zuiden trokken om potentiële klanten te werven die niet meer de shop in konden of wilden omdat ze zich moesten registreren.

Enfin, mijn voorspelling is dat de dealers snel iets anders kunnen gaan doen. Want we zijn van start en deze trein is weliswaar nog maar net onderweg, maar de legalisering en regulering van cannabis is niet meer te stoppen.