Burgemeester Depla (Breda): ‘Misschien wietexperiment overslaan en direct legaliseren’

Naast Depla van Breda, reageerde ook burgemeester Theo Weterings (VVD) van Tilburg teleurgesteld op het uitstel van het wietexperiment.

0
Paul Depla Greetje Bos VVD cannabis regulering dubbelinterview interview Breda CannaStemBus
Paul Depla (rechts), in het midden wethouder Greetje Bos (VVD) en links voorzitter van stichting VOC Derrick Bergman tijdens de CannaStemBus tour in 2021.
- Advertentie -

Het werd gebracht deze week als groot nieuws: wederom uitstel van het wietexperiment naar het tweede kwartaal van 2023. Burgemeesters reageerden teleurgesteld, waaronder Paul Depla (PvdA) van Breda: “Het duurt wel heel erg lang.”

Depla: ‘Misschien moeten we maar de definitieve stap naar legalisatie zetten en die proef overslaan’

Depla’s uitspraken zijn niet altijd wat we willen horen, maar vaak zit hij ook wel goed. Zo liet hij weten over het uitstel van het wietexperiment: “Er moet vaart worden gemaakt. Hoeveel tijd verliezen we nog? Misschien moeten we maar de definitieve stap naar legalisatie zetten en die proef overslaan. Steeds meer landen hebben inmiddels zat ervaring opgedaan met legale wietteelt.”

“Er moet vaart worden gemaakt. Hoeveel tijd verliezen we nog?(…)”

De Bredase burgemeester Paul Depla haalde vorig jaar fel uit naar CDA-leider Hoekstra in een later gepubliceerd interview afgenomen door Derrick Bergman, journalist en voorzitter van stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabis Verbod, tijdens de CannaStemBus tour.

Depla (PvdA), die al jaren pleit voor regulering van cannabis, kwam met zijn wethouder Greetje Bos (VVD) destijds naar de CannaStemBus om te praten over de wietproef en regulering.

Burgemeester Theo Weterings (VVD) van Tilburg ook teleurgesteld

Ook in Tilburg is teleurgesteld gereageerd op het nieuws: “Wederom vertraging – hoeveel kun je nóg vertragen”, liet hij via zijn woordvoerster weten.

“(…)Dit uitstel is opnieuw een teleurstelling”

“We verwachten dat enkele Kamerleden zich nu toch wel achter de oren gaan krabben, zo van: wat gebeurt hier? Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de eerste ervaringen met de legale teelt zouden kunnen worden meegenomen in de formatie. Die ging één jaar geleden van start. Ervaringen over hoe om te gaan met softdrugs, die in het huidige regeerakkoord konden worden opgenomen. Daarvan is niets terechtgekomen. Dit uitstel is opnieuw een teleurstelling.”