Overheid Rwanda selecteert 134 hectare voor medicinale cannabisteelt

Er zijn maar vijf vergunningen die worden vergeven.

0
Rwanda legaliseert medicinale cannabis
- Advertentie -
Dutch Passion

Het Afrikaanse land Rwanda heeft 134 hectare aangewezen waar de teelt van medicinale cannabis kan plaatsvinden berichtte de The New Times vorige week. Vorige jaar legaliseerde Rwanda de teelt van medicinale cannabis, al zij het zeer beperkt. Er zijn maar vijf vergunningen die worden vergeven.

Medicinale cannabis gekweekt in Rwanda uitsluitend voor de export

Sindsdien zouden er een aantal stappen zijn gezet om de operaties op te starten, waaronder, volgens informatie die de Rwanda Development Board (RDB) aan The New Times heeft verstrekt, de regering een specifiek gebied van 134 hectare heeft aangewezen voor de productie van cannabis ‘en is in het proces om deze site te laten ontwikkelen.’

Bovendien maakte het RDB bekend dat een aanzienlijk aantal bedrijven interesse heeft getoond in de teelt, verwerking en export van medicinale cannabis uit Rwanda.

” (…)De regering van Rwanda heeft een rigoureus proces ingesteld om bedrijven te selecteren(…)”

“RDB werkt samen met andere belanghebbenden bij de overheid om de ontvangen voorstellen te beoordelen. De regering van Rwanda heeft een rigoureus proces ingesteld om bedrijven te selecteren die om medische en therapeutische redenen hebben of samenwerken met bedrijven die eerdere ervaring hebben met de productie van cannabis. Het beoordelingsproces kent verschillende fasen. Tot nu toe zijn 5 bedrijven in een vergevorderd stadium”, luidt een verklaring van RDB.

Er zijn echter nog geen licenties verleend, omdat het licentieproces een uitgebreid proces is dat moet worden afgestemd op de beveiligingseisen en infrastructuur van de site.

Cannabis die in Rwanda wordt geproduceerd, zal uitsluitend voor exportdoeleinden zijn. De grootste markten waar daarvoor naar gekeken wordt zijn de Verenigde Staten, Canada en Europa.

De bedrijven die tot dusver productielicenties hebben aangevraagd, komen volgens RDB uit een breed scala van geografische gebieden, waaronder ook consortia met lokale bedrijven. Het is nog niet duidelijk wanneer de activiteiten van start gaan, maar RDB laat aan The New Times weten dat ze van start gaan zodra de benodigde infrastructuur er is.

Het gebruik van cannabisproducten voor recreatieve doeleinden blijft illegaal in Rwanda. Het land handhaaft zware straffen voor illegale productie, distributie en consumptie van cannabis.