Overheid Zambia gaat 3 medicinale cannabis kwekerijen opzetten

Er komen drie kwekerijen in Zambia om medicinale cannabis te kweken die ieder 1000 banen zouden moeten opleveren.

0
Zambia
- Advertentie -

De Zambia National Service (ZNS), onderdeel van de Zambiaanse Defensiemacht met als voornaamste doel het opleiden van Zambiaanse burgers in landbouw- en ambachtsvaardigheden, maakte vorige maand bekend dat het drie medicinale cannabis kwekerijen gaat opzetten. Daarvoor is al 20.000 hectare voor opzij gezet.

Leger gaat medicinale cannabis kweken in Zambia?

Het ZNS zal naar verwachting dit jaar drie medicinale cannabis kwekerijen opzetten in de zuidelijke, noordwestelijke en Luapula-provincies. Daarvoor heeft het enkele hectaren grond in Kabompo District van de Noordwestelijke Provincie aangekocht om een kwekerij voor medicinale doeleinden op te zetten.

Vorig jaar werd rond deze tijd bekend gemaakt dat Zambia industriële hennep en cannabis voor medicinale, wetenschappelijke en onderzoeksdoeleinden had gelegaliseerd en gereguleerd.

Andere media berichtten dat het leger van Zambia cannabis gaat kweken, wat ook in een aantal andere landen is aangekondigd.

Maar zo simpel zit het dus eigenlijk ook weer niet in elkaar. Ja, de ZNS is onderdeel van de de Zambiaanse Defensiemacht, maar het is dus niet letterlijk zo dat er militairen hun AK-47 inruilen voor een schep en gieter.

Wat levert het de lokale bevolking op?

Hoe dan ook, het ziet er niet naar uit dat er voor de lokale bevolking veel zal veranderen op wat werkgelegenheid. Zo voorspellen ze dat er 1000 banen per kwekerij zullen worden gecreëerd.

Maar of ze ook echt toegang tot medicinale cannabis zullen krijgen? Dat is niet duidelijk uit de verschillende berichtgeving. Mogelijk is het net zoals in Rwanda alleen voor de export.