Burgemeester en topambtenaren bezochten wietproef teler CanAdelaar

De burgemeester van Voorne aan Zee en twee topambtenaren van VWS en JenV bezochten wietproef teler CanAdelaar in Hellevoetsluis.

0
CanAdelaar wietexperiment teler Hellevoetsluis
- Advertentie -

Sinds afgelopen maandag 17 juni 2024 mogen ook de coffeeshops in de gemeente Voorne aan Zee, de Barbershop en John & Co, gereguleerde cannabis verkopen. Want die dag is de overgangsfase van het Experiment Gesloten Coffeeshopketen gestart waaraan de gemeente meedoet. De burgemeester en twee topambtenaren brachten om die reden een bezoek aan wietexperiment teler CanAdelaar berichtte lokaal medium Groot Hellevoet.

Werkbezoeken aan teler CanAdelaar

Burgemeester Peter Rehwinkel heeft, voorafgaand aan de start van de overgangsfase, CanAdelaar en de twee coffeeshops bezocht.

Hij werd hierbij vergezeld door Marjolijn Sonnema, directeur-generaal Volksgezondheid van het Ministerie van VWS, en Anneke van Dijk, directeur-generaal bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Deze werkbezoeken werden als positief ervaren en alle betrokken partijen hebben zich ingespannen om op tijd klaar te zijn voor de start van deze nieuwe fase in het experiment.

Werknemers van de betrokken coffeeshops hebben een training gevolgd met betrekking tot preventie, en de shops zijn nu gereed om deel te nemen aan het experiment.

In de gemeente Voorne aan Zee zijn twee teeltlocaties aangewezen, waarvan dus alleen CanAdelaar operationeel was bij de start van de overgangsfase.