Toch twee coffeeshops in Hellevoetsluis: Barbershop mag blijven

Burgemeester geeft groen licht voor open blijven Barbershop: toch twee coffeeshops in Hellvoetsluis, gelegen in wietexperiment gemeente Voorne aan Zee.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Coffeeshop Barbershop in Hellevoetsluis mag open blijven. Waarnemend burgemeester Rehwinkel baseert zijn besluit op een lopend onderzoek van Breuer en Intraval, waaruit blijkt dat de gefuseerde gemeente groot genoeg is voor twee coffeeshops. Dit is goed nieuws voor de Barbershop in Hellevoetsluis, die nu toestemming krijgt om open te blijven.

Blijdschap bij coffeeshop Barbershop Hellevoetsluis

Uitbater Peter van Londen van de Barbershop, de oudste coffeeshop in de stad, reageerde verheugd op het besluit van burgemeester Rehwinkel.

Hij mag nu ook deelnemen aan het Experiment gesloten coffeeshopketen, wat een verbouwing van de Barbershop met zich meebrengt.

Aanvankelijk zou de coffeeshop dicht moeten op het moment dat de wietproef zou beginnen en was er al een vervangende coffeeshop met de opening van John & Co.

Door het winnen van een kort geding mocht de Barbershop toch open blijven. En mag dus nu definitief blijven.

Onverwachte toestemming voor tweede Coffeeshop wekt ook verwarring

Nizar El Mahjoubi, exploitant van John & Co op bedrijventerrein Kickersbloem, die als enige mocht deelnemen aan het wietexperiment, is verrast door het besluit.

Hij vraagt zich af waarom er nu toch ruimte is voor twee coffeeshops zonder een nieuwe aanbesteding.