Coffeeshop Barbershop Hellevoetsluis wint kort geding, soap nog niet voorbij

De eigenaar van coffeeshop Barbershop in Hellevoetsluis heeft een kort geding tegen de gemeente gewonnen, toch is de soap daarmee nog steeds niet beklonken.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Het kort geding tegen de gemeente Hellevoetsluis dat was aangespannen door de eigenaar van coffeeshop Barbershop, is door de ondernemer gewonnen. De coffeeshop mag daarmee open blijven. “Daar ben ik heel erg blij mee”, liet hij weten aan het AD. “Ik hoop dat de rust hiermee wederkeert en dat we gewoon op goede voet met de gemeente verder kunnen.”

Update, 24 maart 2023: Coffeeshop Hellevoetsluis moet na aanwijzing telers wijken voor ‘drive-thru’ shop

Begin juni kwam nog het plotselinge nieuws dat de coffeeshop dicht moest. Net zo plotseling werd al een vervangende, nieuwe coffeeshop genaamd ‘John & Co‘ aangekondigd in de gemeente die als een van de tien gemeenten deelneemt aan het Experiment gesloten coffeeshopketen.

Het liep uit op een soap, waarvoor de burgemeester werd gemaand naar huis te komen tijdens haar vakantie. De gang van zaken was dan ook wel erg vreemd. En nu dus ook bevestigt door de rechter. Die bepaalde dat de Barbershop open mag blijven en de gemeente moet 1518 euro aan proceskosten vergoeden, evenals 365 euro aan griffierecht. De gemeente kan niet in hoger beroep gaan tegen de beslissing.

Soap rondom coffeeshop Barbershop toch nog niet helemaal gedaan

En toch is het nog niet helemaal gedaan. Met de uitspraak van de rechter is het besluit van de burgemeester om de exploitatievergunning in te trekken voor zes weken geschorst. Daarna kan de burgemeester alsnog overgaan tot het intrekken van de vergunning. Daar loopt dan ook een bezwaarprocedure tegen, die los staat van deze uitspraak bericht het AD.