Coffeeshop Hellevoetsluis moet na aanwijzing telers wijken voor ‘drive-thru’ shop

In de vergunning van de huidige coffeeshop De Barbershop staat dat als alle tien wietproef telers zijn aangewezen, de vergunning komt te vervallen. De nieuwe coffeeshop John & Co moet een 'drive-thru' coffeeshop worden aan de Stephensonweg.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Opvallende berichtgeving uit de gemeente Voorne aan Zee (voor 1 januari heette de gemeente Hellevoetsluis), een van de tien gemeenten (het moeten er elf worden) die deelnemen aan het Experiment gesloten coffeeshopketen, waar de huidige coffeeshop Barbershop moet wijken voor een nieuwe ‘drive-thru’ coffeeshop John&Co op het moment dat alle tien wietexperiment telers zijn aangewezen. Volgens het lokaal medium Groot Hellevoet is dat moment nu aangebroken.

Nieuwe coffeeshop John & Co aan de Stephensonweg

Het pand aan de Oostdijk waar de nieuwe coffeeshop John & Co aanvankelijk gevestigd zou worden, stuitte op hevige weerstand en na een motie van wantrouwen tegen toenmalig burgemeester Junius, besloot de ondernemer het besluit terug te draaien.

Na overleg met de gemeente is nu gekozen voor een pand van een voormalige zorgwinkel op bedrijventerrein Kickersbloem aan de Stephensonweg, waar auto’s net als bij fastfoodketens kunnen rondrijden om hun bestelling te plaatsen en af te halen.

De gemeente heeft in februari en maart van dit jaar bouwvergunningen verleend voor de nieuwe locatie van John & Co aan de Stephensonweg.

Omwonenden en ondernemers zijn niet specifiek geïnformeerd, maar de gemeente communiceert hierover via de website Officiële Bekendmakingen en de gemeentepagina in Groot Hellevoet.

Enkele ondernemers hebben wel contact opgenomen met de gemeente en er is een gesprek ingepland om meer informatie te verstrekken.

De nieuwe eigenaar Nizar El Mahjoubi verwacht na een verbouwing halverwege de zomer de deuren van de nieuwe coffeeshop John & Co te openen liet hij weten aan het Algemeen Dagblad: “Het wordt een afhaallocatie. Klanten kunnen ook binnen in de winkel cannabisproducten kopen, maar ze mogen er niet gebruiken. We gaan er ook voorlichting geven.”

De Barbershop mag voorlopig open blijven

De gemeente Voorne aan Zee doet mee aan het wietexperiment. De vergunning van de huidige coffeeshop De Barbershop zou echter vervallen wanneer alle tien telers zijn aangewezen, wat volgens Groot Hellevoet nu is omdat een tweede teler zich in de gemeente gevestigd zou hebben wat tien in totaal zou maken. Dit kunnen we echter niet bevestigen, Groot Hellevoet is op moment van schrijven namelijk de enige bron.

Voorlopig kan deze echter nog open blijven en de gemeente heeft de ondernemer per brief uitgenodigd voor een gesprek. Het is nog niet duidelijk wanneer de coffeeshop de deuren zou moeten sluiten. In juli vorig jaar won De Barbershop nog een kort geding.