Nieuwe coffeeshop Hellevoetsluis toch niet open volgende week na ophef

Een debat met de burgemeester volgt later deze week op woensdag of donderdag.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De nieuwe coffeeshop John & Co gaat toch niet open volgende week 13 juni na de ophef die ontstond bericht het Algemeen Dagblad. De huidige coffeeshop Barbershop zou namelijk de deuren moeten sluiten, maar mag naar verwachting nog even open blijven. En dat in een gemeente met maar één coffeeshop, die ook nog eens deel zal nemen aan het experiment gesloten coffeeshopketen.

Update, 24 maart 2023: Coffeeshop Hellevoetsluis moet na aanwijzing telers wijken voor ‘drive-thru’ shop

Update, 8 juli:

Coffeeshop Barbershop spant kort geding aan om sluiting tegen te gaan

Het is in feite het enige juiste besluit na wat je gerust een bijzondere gang van zaken kunt noemen. Een van de redenen om de coffeeshop te sluiten zou zijn dat de eigenaar geen melding had gedaan bij de gemeente dat hij het café BarBiertje in zijn zaak verpacht heeft: “Iedereen wist dat en ik wist niet dat dat moest worden doorgegeven,” liet hij eerder daarover weten.

Gevolg is dat de burgemeester een Bibob-onderzoek heeft laten instellen, waarbij gekeken wordt of strafrechtelijke of andere overtredingen plaatsvinden. Voor die sigaret van vier jaar geleden zou de eigenaar al een boete destijds hebben gekregen van 600 euro, die volgens mij zou mee zijn genomen door iemand van buiten en zijn uitgedrukt in de desbetreffende asbak.

De eigenaar van coffeeshop Barbershop heeft inmiddels een kort geding aangespannen.

Deze week volgt een debat met de burgemeester van Hellevoetsluis

Omdat de gemeente Hellevoetsluis deelneemt aan het wietexperiment, zal er toch echt een verkooppunt moeten zijn anders valt het experiment aldaar in het water. Met dat in het achterhoofd, zou er nog deze maand een nieuwe coffeeshop ‘John & Co’ worden geopend in Hellevoetsluis. Daarvoor had de burgemeester, die ook nog eens op vakantie was toen deze ophef speelde, ineens al een locatie geregeld. Ze heeft inmiddels haar excuses aangeboden.

Maar die opening is nu dus voorlopig uitgesteld. Buurtbewoners kregen een brief vorige week dat de coffeeshop op zijn vroegst 1 juli pas de deuren zal openen.

De plaatselijke afdeling van de VVD is er blij mee, liet VVD-fractievoorzitter Dick Bosgieter weten aan het Algemeen Dagblad: “We willen eerst in debat met de burgemeester, nadat zij ons een feitenrelaas heeft gestuurd.”

Een debat met de burgemeester volgt later deze week op woensdag of donderdag.