Coffeeshop Barbershop in wietproef gemeente Hellevoetsluis moet dicht

De reden? Een sigaret in een asbak vier jaar geleden.

0
thc dosering cannabis industrie bedrijfspraktijken Marthe Ongenaert duurzame verpakkingen burgemeester Arnhem pyxus international organigram british american tobacco
- Advertentie -

De enige coffeeshop in Hellevoetsluis, dat als een van de tien gemeentes deelneemt aan het experiment gesloten coffeeshopketen, moet dicht over anderhalve week. De reden? Een sigaret in een asbak vier jaar geleden, bericht het Algemeen Dagblad. Eigenaar Peter van Londen wil het besluit via de rechter gaan aanvechten.

Update, 24 maart 2023: Coffeeshop Hellevoetsluis moet na aanwijzing telers wijken voor ‘drive-thru’ shop

Update, 8 juli:

Update, 7 juni: Nieuwe coffeeshop Hellevoetsluis toch niet open volgende week na ophef

Update, 2 juni: Nieuwe coffeeshop John & Co in wietproef gemeente Hellevoetsluis opent 13 juni

Doet één sigaret in een asbak vier jaar geleden de enige coffeeshop van Hellevoetsluis de das om?

Een van de redenen zou zijn dat de eigenaar geen melding had gedaan bij de gemeente dat hij het café BarBiertje in zijn zaak verpacht heeft: “Iedereen wist dat en ik wist niet dat dat moest worden doorgegeven.”

“(…)Ik run de Barbershop al tien jaar en er zijn nooit klachten geweest(…)”

Gevolg is dat de burgemeester een Bibob-onderzoek heeft laten instellen, waarbij gekeken wordt of strafrechtelijke of andere overtredingen plaatsvinden. Voor die sigaret van vier jaar geleden zou de eigenaar al een boete destijds hebben gekregen van 600 euro, die volgens mij zou mee zijn genomen door iemand van buiten en zijn uitgedrukt in de desbetreffende asbak.

Dat kan wel eens een hele dure sigaret zijn geweest: “Daarvan ben ik enorm geschrokken. En onze klanten ook. Ik run de Barbershop al tien jaar en er zijn nooit klachten geweest. Mensen komen ook om alleen een kop koffie te drinken en te kletsen. Deze plek in de Vesting is ook geweldig, met een parkeerterrein hier vlak achter,” liet de eigenaar weten. Inmiddels zou er een petitie zijn gestart door ondernemers.

De desbetreffende petitie is overigens niet online gevonden door de redactie, anders hadden we hier een link geplaatst.

Hellevoetsluis neemt deel aan het wietexperiment, maar daarvoor moet er wel een coffeeshop zijn

Omdat de gemeente Hellevoetsluis deelneemt aan het wietexperiment, zal er toch echt een verkooppunt moeten zijn anders valt het experiment aldaar in het water. Met dat in het achterhoofd, zou er nog deze maand een nieuwe coffeeshop worden geopend in Hellevoetsluis.

Cannabis Industrie Awards 2023