Cannabis Industrie Nieuwsbrief #54

Lees hier online de zojuist verzonden nieuwsbrief met al het cannabisindustrie nieuws wat je niet gemist mag hebben de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #54

Grootste nieuws: Volgende kabinet gaat over tussentijdse evaluatie van het wietexperiment

De geplande evaluatie van 2024 komt te vroeg voor het huidige kabinet om conclusies te verbinden aan het wietexperiment. Ook de banken geven nog steeds problemen voor aangewezen telers.

En Utrecht doet definitief niet mee aan het wietexperiment nadat eerder ook al Zwolle afzag van deelname als elfde stad.

Verder in het nieuws:

Analyses

Jef Martens deed verslag van de Tweede Kamer commissievergadering van Justitie en Veiligheid van 5 juli over de voortgang van het wietexperiment en hoe het succes zal worden gemeten. En hij legde uit in een ander stuk dat de kwaliteit van cannabis wordt beïnvloed door het vochtgehalte. Te droge cannabis zorgt dus voor kwaliteitsverlies.

En er verschenen twee rapporten. Het Europees Drugsrapport 2022: trends en ontwikkelingen geeft het meest recente overzicht van de drugssituatie in Europa, waarbij langetermijntrends en opkomende bedreigingen worden onderzocht.

Volgens de denktank DenkWerk moet cannabis (en XTC) worden gereguleerd, maar het wietexperiment is qua schaal en tempo te beperkt.

Twee jaar cannabisindustrie.nl!

Het was afgelopen 1 juli alweer twee jaar geleden dat cannabisindustrie.nl het licht zag. Ik blikte daarom terug, keek vooruit en maakte mijn toekomstplannen bekend.

En ook Jef Martens keek terug op twee jaar cannabisindustrie.nl en blikte vooruit met wat je zoal kan verwachten in de toekomst.

Podcasts

Er is de afgelopen twee weken geen nieuwe Cannabis Industrie Podcast verschenen. Maar inmiddels zijn er al 31 verschenen, dus genoeg om te kiezen uit het archief.

Veel lees en luister plezier!

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Awards 2023