Verhuizing coffeeshop Tsjakka in Den Helder voor eind 2023 afgerond

Coffeeshop Tsjakka heeft zijn oog laten vallen op een pand aan de Nijverheidsweg in Den Helder en verwacht eind 2023 te zijn verhuisd.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Er is een oplossing gevonden voor de verhuizing van coffeeshop Tsjakka in Den Helder. De coffeeshop heeft zijn oog laten vallen op een pand aan de Nijverheidsweg in Den Helder en verwacht eind 2023 te zijn verhuisd. Ook de gemeente is akkoord met de beoogde locatie berichtte NH Nieuws eerder deze week.

Coffeeshop Tsjakka in Den Helder verhuist voor eind 2023 naar de Nijverheidsweg

In Den Helder is recentelijk een nieuw coffeeshopbeleid ingegaan waardoor de drie coffeeshops per direct eerder dicht moesten. Waar de coffeeshops eerder openings- en sluitingstijden hadden van 12.00-00.00 mogen ze voortaan twee uur eerder open, maar moeten ze ook twee uur eerder dicht: 10.00-22:00.

Ook moest coffeeshop Tsjakka vóór 1 juli kunnen aantonen dat ze een nieuwe locatie hebben. Een hele opgave, maar het blijkt te zijn gelukt. Anders had de coffeeshop zijn deuren moeten sluiten, maar nu er een locatie is gevonden mag het tot de verhuizing open blijven.

De andere twee coffeeshops moesten ook verhuizen, maar coffeeshop Aktama is al verhuisd en coffeeshop Tops is van plan volgend jaar te verhuizen.

De gemeente gaat nu de planologische procedure in gang zetten en overleggen met de eigenaar van coffeeshop Tsjakka.