Vandaag vieren we het tweejarig jubileum van cannabisindustrie.nl

Het is alweer twee jaar geleden dat cannabisindustrie.nl het licht zag. Mauro blikt daarom terug, kijkt vooruit en maakt zijn toekomstplannen bekend.

0
cannabisindustrie cannabis industrie CBD marktomvang markt wereldwijd cannabis bezorging
- Advertentie -

Het voelt als langer, maar het is echt nog maar twee jaar geleden dat cannabisindustrie.nl het licht zag op de dag dat de inschrijving voor de loting van het experiment gesloten coffeeshopketen van start ging.

Terugblik op twee jaar cannabisindustrie.nl

Inmiddels zijn we 280.000 pageviews en 1817 artikelen verder en zijn er eindelijk planten de grond in gegaan aangaande het wietexperiment. Wat ik niet had kunnen voorspellen destijds, is dat doodleuk in Duitsland mogelijk eerder legale wiet te koop zal zijn dan in Nederland. De ontwikkelingen in Luxemburg zagen we toen ook wel al aankomen, maar Malta legaliseerde thuisteelt van cannabis toch eerder. Deze ontwikkelingen, evenals die in Zwitserland, geven een mens hoop.

ook valt me op dat er tegenwoordig vrijwel iedere dag wel iets qua nieuws is te melden uit Nederland

Maar ook valt me op dat er tegenwoordig vrijwel iedere dag wel iets qua nieuws is te melden uit Nederland. Toegegeven, daar zit vaak ook slecht nieuws over coffeeshops tussen. Maar soms zijn er toch lichtpuntjes en er komen sporadisch ook echt wel coffeeshops bij of weten sommigen succesvol te verhuizen. Bij het begin van de website was dat nog wel even lastiger om aan content te komen over Nederland, maar dat lijkt te zijn veranderd.

Wel ben ik wat minder op de cannabis aandelen gaan focussen, immers gaat het ook niet echt lekker op de beurs. Wel blijf ik die paar beursgenoteerde bedrijven die ook actief zijn in Nederland op de voet volgen.

En ja, er gaat nog altijd wel eens iets fout. In grotere mate, of in kleinere mate. Maar twijfel dan ook zeker niet als je iets foutiefs ziet staan op deze website en neem gewoon contact op, dan kan ik er even naar kijken en het corrigeren.

Vooruitblik op het komende jaar

Cannabis Industrie Awards 2022

Afgelopen jaar zijn de Coffeeshop van het Jaar en Ondernemer van het Jaar verkiezing uitgegroeid tot de Cannabis Industrie Awards. Trots ben ik dan ook op tot wat het nu is uitgegroeid, maar eigenlijk had het natuurlijk fysiek moeten plaatsvinden. Door omstandigheden (zoals de onzekerheid rondom corona) heeft het daarom de eerste keer digitaal plaatsgevonden.

Op zich was dat ook niet zo’n slecht idee. Daardoor konden we ervoor zorgen dat in ieder geval het online gedeelte goed ging. Helemaal tevreden ben ik niet, maar het was een prima eerste keer. De bedoeling is dat het dit jaar wel fysiek gaat plaatsvinden, tenzij we toch besluiten om het nog een keer digitaal te doen. De gesprekken daarover zullen spoedig worden opgepakt.

Hennepindustrie.nl

Dit jubileum is een goede aanleiding om de zuster website hennepindustrie.nl te lanceren, maar ik ben zo ver nog niet. De website is in aanbouw, want ook de (vezel-)hennepindustrie verdient zijn eigen platform. Dat werd ook nogmaals bewezen door de controverse dit jaar rondom de nieuwe landbouwregels.

Houd daarom deze site in de gaten, binnenkort volgt er meer informatie over de lancering van hennepindustrie.nl!

Podcast aanmelden of zelf iets schrijven

Dit jaar heb ik nog geen een podcast opgenomen en ik zal als eerste toegeven dat het me eerlijk gezegd ook net te veel moeite en daardoor tijd kost. Die tijd stop ik nu in meer artikelen. Een van de dingen die simpelweg veel tijd kost is het vragen voor en plannen van een podcast.

Podcasts zijn wel een relevant middel, dat zie ik aan de luistercijfers. Om het mij makkelijk te maken, kan je ook eens proberen om je aan te melden voor een podcast door een mailtje te sturen mocht je iets te vertellen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw product, een nieuwe dienst of de historie van je bedrijf.

Mis je nog iets in de verslaggeving? Ik probeer natuurlijk in de breedte van de sector verslag te leggen. Echter kan ik wel eens wat over het hoofd zien. En natuurlijk is er plek voor een ander geluid. Heb je zelf iets geschreven of zou je dat graag eens proberen?  Neem gerust contact met me op.

Adverteren

De website en bijbehorende inkomsten zorgen ervoor dat in ieder geval een persoon, ikzelf, voldoende is gemotiveerd om voor dagelijkse content te zorgen. Maar met meer advertentie inkomsten, kunnen we uiteindelijk ook meer dingen gaan doen. Zoals tijd besteden aan inhoudelijke stukken. Met name naar B2B adverteerders ben ik op zoek. Ook daarvoor, neem even contact op en waarschijnlijk komen we er wel uit.

Toekomstplannen

Omdat een vooruitblik niet per se toekomstplannen bevat, wil ik die in dit gedeelte uiteenzetten.

Op dit moment doe ik nog steeds vrijwel alles zelf, maar de ambitie is groter. Uiteindelijk zou ik graag een redactie vormen, met mensen in dienst. Op dit moment behoort dit nog niet tot de mogelijkheden. Het werkt ook weer niet zo dat ik kan betalen om content te maken, wat ik daarna ook er daadwerkelijk weer uit haal aan advertentie inkomsten. Zo groot is deze website nog niet.

Maar mochten mensen het nut inzien van deze website en de uitbreiding daarvan, kunnen ze altijd contact opnemen natuurlijk. Mogelijk kunnen we het proces samen versnellen.

Concluderend

Al met al ga ik goed gemotiveerd het derde jaar in. Het geeft me ook wat rust en minder stress wetende dat de website ook wel bezoekers trekt mocht ik niet in staat zijn iets te publiceren. Toch probeer ik me daaraan te houden om op werkdagen dagelijks gemiddeld drie keer per dag te publiceren. Hopelijk met goed nieuws voor iedereen, maar geen garanties…