Kuipers: ‘Deze week eerste cannabisplanten wietexperiment geplant’

Ernst Kuipers (D66) liet weten dat deze week de eerste cannabisplanten zijn geplant in het kader van het wietexperiment.

0
aanmelding wietproef wietexperiment experiment gesloten coffeeshopketen assortiment jef martens analyse wietproef loting project c
- Advertentie -

Via een Tweet en bericht op Instagram heeft Ernst Kuipers (D66), minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), laten weten dat deze week de eerste cannabisplanten zijn geplant in het kader van het wietexperiment.

De Tweet linkt weer door naar een bericht op zijn Instagram pagina, met meerdere afbeeldingen om doorheen te bladeren over het experiment gesloten coffeeshopketen:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ernst Kuipers (@ernstkuipers)

Of dit ook betekent dat alle tien wietproef telers inmiddels definitief zijn toegewezen, is onduidelijk. De laatste die nog definitieve toewijzing nodig had, Village Farms, heeft er in ieder geval nog niet een persbericht uit gedaan met de bevestiging.

Uit doorgaans goed ingewijde bronnen had ik al eerder vernomen dat er wel degelijk al werd geteeld, maar de productie iedere keer moet (of moest) worden vernietigd.

Hoe dan ook, het is ook goed om op te merken dat dit bericht komt vanuit het ministerie van VWS en niet vanuit Justitie en Veiligheid, waar we eerder cannabis gerelateerde berichtgeving meestal uit ontvingen.

In de berichtgeving op Instagram benadrukt hij ook dat eind 2024 zal worden beslist hoe het in Nederland verder zal gaan met het cannabisbeleid.

Kuipers stelde ook aanpassing medicinale cannabis beleid voor om weer in positie te komen, inclusief Opiumwet wijziging

Recentelijk liet Kuipers ook doorschemeren in een brief dat hij erkent dat Nederland haar positie die zij de afgelopen jaren heeft opgebouwd dreigt te verliezen. Die positie behouden, vraagt om een aanpassing van het beleid. Hopelijk wordt daarmee dus ook de medicinale cannabisindustrie verder opengebroken.