Coffeeshops Den Helder moeten eerder dicht en verhuizen

De reden voor de verplichte verhuizingen is de herontwikkeling van de Koningstraat.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -
Dutch Passion

In Den Helder is een nieuw coffeeshopbeleid ingegaan waardoor de drie coffeeshops per direct eerder dicht moeten. Waar de coffeeshops eerder openings- en sluitingstijden hadden van 12.00-00.00 mogen ze voortaan twee uur eerder open, maar moeten ze ook twee uur eerder dicht: 10.00-22:00.

Coffeeshops Den Helder moeten weg uit Koningstraat

De wijzigingen zijn onderdeel van nieuw coffeeshopbeleid, bericht Regio Noordkop. Daarnaast zijn er nog een aantal opvallende zaken uit het coffeeshopbeleid op te maken.

De wijzigingen zijn onderdeel van nieuw coffeeshopbeleid

Zo moeten de coffeeshop in Den Helder aan verplichte beveiliging voldoen. En moet coffeeshop Tsjakka vóór 1 juli kunnen aantonen dat ze een nieuwe locatie hebben, wat doorgaans een ontzettend ingewikkelde klus is. Uit het (recente) verleden blijkt namelijk hoe moeilijk dat is. Zo loofde de coffeeshop Dizzy Duck in Den Haag zelfs 5000 euro uit voor de gouden tip, om maar aan te geven hoe lastig het is.

De gemeente Den Helder had namelijk eerder bepaald dat de drie coffeeshops, die alleen gevestigd waren aan de Koningstraat, allemaal moeten verhuizen. Coffeeshop Aktama is in 2020 al verhuisd naar de Industrieweg, terwijl coffeeshop Tops zich vanaf 2023 wil vestigen aan het Koningsplein.

De reden voor de verplichte verhuizingen is de herontwikkeling van de Koningstraat zodat de coffeeshops op 1 januari 2024 niet meer te vinden zijn in de straat. Om daaraan te voldoen is opgenomen in het coffeeshopbeleid dat de coffeeshopondernemers voor 1 juli een nieuwe locatie hebben gevonden, door bijvoorbeeld een huurovereenkomst te overhandigen die de gemeente daarnaast ook nog eens geschikt moet vinden. Mocht dat niet lukken, is er een kans dat de vergunning wordt ingetrokken.