Nevada bereikt akkoord over toelaten cannabis consumptie lounges

Goed nieuws, want op dit moment zijn er bijna geen plekken waar cannabis legaal kan worden geconsumeerd in Nevada. Helemaal voor de vele toeristen is het lastig.

0
Las Vegas Nevada coffeeshops
Foto via Curimedia: 'Las Vegas Skyline at night North' (Wikimedia Commons)
- Advertentie -

Afgelopen week heeft de regelgevende instantie in Nevada een akkoord bereikt over het toelaten van zogenaamde cannabis consumptie lounges, simpelweg plekken waar cannabis gebruikt kan worden net zoals we hier kennen in de coffeeshops.

Nevada gaat eindelijk cannabis consumptie lounges krijgen

De instantie keurde de regelgeving dinsdag goed, een jaar nadat wetgevers een wetsvoorstel hadden aangenomen dat de lounges toestond, en na 15 openbare vergaderingen en workshops over de kwestie.

Volgens de Nevada Independent zouden ongeveer 40-45 licenties worden uitgegeven voor lounges die zijn gekoppeld aan bestaande cannabiswinkels en nog eens 20 voor onafhankelijke lounges.

Tien van die licenties zouden verlaagde vergoedingen hebben voor aanvragers van sociale gelijkheid, meldde de Independent, of personen met een geweldloze cannabisveroordeling en die in een aangewezen achterstandsgebied wonen.

Wel is een van de punten van kritiek op de regels is een hoge toetredingsdrempel: aanvragers moeten bewijzen dat ze $ 200.000 aan liquide middelen hebben om in aanmerking te komen voor een vergunning.

Op dit moment zijn er echter bijna geen plekken waar cannabis legaal kan worden geconsumeerd in Nevada. Omdat het niet in het openbaar mag en niet in de cannabiswinkels, is het zeker voor de toeristen die bijvoorbeeld Las Vegas bezoeken erg moeilijk om een geschikte plek te vinden. In een van de vele hotels is het vaak ook niet toegestaan, maar is wel wat de meeste toeristen nu doen.