Na Colorado, New York en Alaksa legaliseert ook Nevada (en dus Las Vegas) ‘coffeeshops’

De nieuwe wetgeving gaat in op 1 oktober 2021 en daarmee krijgt Amsterdam er nog een 'concurrent' bij.

0
Las Vegas Nevada coffeeshops
Foto via Curimedia: 'Las Vegas Skyline at night North' (Wikimedia Commons)
- Advertentie -

Nog niet zo lang geleden maakten we bekend dat met de legalisatie van cannabis in New York ook ‘coffeeshops‘ Nederlandse stijl daarmee zijn gelegaliseerd. Eerder gebeurde dat al in in Denver (Colorado) en Alaska, maar deze week kwam er nog een heel belangrijke staat bij: het Nevada waar Las Vegas in ligt.

Ook in Nevada komen ‘cannabis consumptie lounges’, oftewel: coffeeshops

Dankzij Assembly Bill 341 zullen volwassenen van 21 jaar en ouder cannabisproducten voor volwassenen kopen en consumeren ter plaatse in elke cannabis consumptie lounge met een vergunning. Zeg maar, een volwaardige coffeeshop.

kopen en consumeren ter plaatse in elke cannabis consumptie lounge met een vergunning

De maatregel stelt voorschriften vast voor twee verschillende soorten lounges voor cannabisgebruik. Een deel zal worden gereserveerd voor bestaande houders van een vergunning voor een legale cannabis winkel, die vervolgens een aanvraag kunnen indienen om een on-site cannabis consumptie lounge te exploiteren.

Het andere deel is voor nieuwe, onafhankelijke bedrijven die nu een vergunning kunnen aanvragen voor het exploiteren van een onafhankelijke cannabis consumptie lounge die niet is verbonden aan of grenst aan een bestaande cannabis winkel. Het wetsvoorstel voorziet ook in verlaagde licentiekosten voor in aanmerking komende aanvragers van sociale gelijkheid.

Lokale overheden kunnen op grond van dit wetsvoorstel beleid vaststellen dat de toegang tot deze lounges beperkt.

De nieuwe wetgeving gaat in op 1 oktober 2021.

Dringend behoefde aan coffeeshops in Las Vegas

De maatregel is gekomen omdat er dringend behoefte was in Nevada en dan met name Las Vegas om cannabis consumptie lounges toe te gaan laten. Het is leuk en aardig dat je cannabis kan kopen in Las Vegas, maar je kon het mits je er woonde eigenlijk nergens consumeren. Daar is nu eindelijk een oplossing voor gekomen en daarmee heeft Amsterdam er nog een concurrent bij. Alhoewel de burgemeester van Amsterdam deze toeristen liever kwijt is blijkbaar en dit nieuws dan ook met open armen zal ontvangen. Tegen de tijd dat Amsterdam de toeristen in praktijk kan gaan weren, hebben die toeristen al lang veel meer en betere opties.