Na New York, gaat ook Denver in Colorado coffeeshops toelaten

De gemeenteraad van Denver, de hoofdstad van Colorado, keurde vorige week een wetsvoorstel goed dat coffeeshops mogelijk zou maken.

0
cannabisindustrie cannabis industrie CBD marktomvang markt wereldwijd cannabis bezorging
- Advertentie -

Vorige week stemde de gemeenteraad van de hoofdstad van Colorado, Denver, voor het toelaten van coffeeshops (zogenaamde consumption clubs) als onderdeel van wetgeving die ook de bezorging van cannabis zou toelaten en de sociale rechtvaardigheid ten goede zal komen.

Denver in Colorado gaat ook coffeeshops toestaan

“Dit zijn mogelijk de meest ingrijpende wijzigingen in de regels en voorschriften voor cannabis sinds de eerste gelegaliseerde verkoop begon”, zei Eric Escudero, woordvoerder van het Department of Excise and Licenses in Denver. “Er zijn mensen die jarenlang vragen stellen over bezorging en plaatsen waar mensen legaal buitenshuis kunnen consumeren.”

“Dit zijn mogelijk de meest ingrijpende wijzigingen in de regels en voorschriften voor cannabis sinds de eerste gelegaliseerde verkoop begon”

De stad zal nu sociale toepassingen van cannabis consumptie van meer soorten bedrijven accepteren en zal roken binnenshuis, microverkoop en mobiele lounges toestaan, die geen van alle acceptabel waren onder het vorige gastvrijheidsprogramma van de stad. De buffer van 300 meter van het toekomstige gastvrijheidsprogramma tussen een bedrijf voor sociaal gebruik en een kinderdagverblijf, een afkickcentrum en een park, zwembad of recreatiecentrum in eigendom van de stad zal echter op zijn plaats blijven. Onder die beperkingen heeft momenteel slechts één bedrijf een vergunning, waarbij het merendeel van het sociale gebruik van cannabis plaatsvindt op particuliere of niet-gereguleerde locaties.

De nieuwe regels staan ook permanente to-go-ramen toe bij legale cannabis winkels, eerder een tijdelijke aanpassing voor tijdens de coronacrisis.

“We waarderen het dat de gemeenteraad hun toewijding toont aan sociale rechtvaardigheid en het moderniseren van de cannabisregels en -voorschriften van Denver met de goedkeuring van deze historische wetgeving. Het is bevredigend om te zien dat de hulp die ons bureau meer dan twee jaar heeft gedaan om deze veranderingen tot stand te brengen, heeft geleid tot de goedkeuring van deze wetgeving,” zei Ashley Kilroy, uitvoerend directeur van accijnzen en licenties in een verklaring over de passage van de voorstellen. “Nu begint het nog moeilijkere terwijl we onze inspanningen wijden aan het gereedmaken van de licenties voor aanvragers en beginnen met het bereik dat nodig is om meer rechtvaardige toegang te creëren tot de cannabisindustrie van bijna miljarden dollars in Denver.”

New York legaliseerde eerder al coffeeshops

Eerder dit jaar legaliseerde al de staat New York coffeeshops en thuisteelt. Onze oprichter Mauro Picavet schreef eerder al een column over (Old) Amsterdam wat eens naar New Amsterdam (New York City) moet gaan kijken. En lees ook eens deze analyse over waar zes jaar cannabis belastingen in Denver naar toe gingen.