Voor het eerst exclusieve cannabis zaden verkocht via NFT veiling

Matt Benas betaalde $ 11.500 USD, of 5,5 ETH, om de eerste NFT-kunst en genetische cannabistransactie in de geschiedenis veilig te stellen.

0

Zo gaan we ineens van het nooit te hebben over NFT, naar twee keer in achtereenvolgende weken. Vorig week nog berichtten we over de NFT Game Grow.House waarmee je cryptocurrency kan verdienen met virtueel cannabis kweken. Deze week maakte Gage Green Group bekend in een persbericht dat het een historische NFT veiling heeft voltooid van exclusieve cannabis zaden.

Historische cannabis zaden verkoop via NFT veiling

Het was namelijk een Zuid-Afrikaanse zakenman, Matt Benas, die meer bood dan iedereen in een historische NFT-veiling (non-fungible token) voor twee zeldzame pakjes zaden en de bijbehorende kunstwerken van Gage Green Group. Matt Benas betaalde $ 11.500 USD, of 5,5 ETH, om de eerste NFT-kunst en genetische cannabistransactie in de geschiedenis veilig te stellen.

Matt Benas betaalde $ 11.500 USD, of 5,5 ETH

De kwekers van Gage Green Group hebben daarmee geschiedenis geschreven door te pionieren met een innovatieve combinatie van beeldende kunst, digitale valuta en luxe cannabis.

Gage gebruikte een NFT-veiling om hun nieuwste creaties uit te brengen: ▲ R I S E en BURN, beide vergezeld van originele kunstwerken van de oprichter van Gage, Jeff Selsor.

Verschillende primeurs

Deze monumentale transactie markeert verschillende primeurs. ▲ R I S E en BURN zijn de eerste cannabissoorten die voor altijd aan de blockchain zullen blijven gelinkt. Dit is ook de eerste keer dat Gage Green Group zaden uitbrengt voor slechts één exclusieve eigenaar om te koesteren. “Dit is de toekomst en we positioneren ons om ten volle te profiteren van de unieke waarde van de soort en het artwork”, zegt Gage Green Group-partner, Michael Fong, in het persbericht.

Matt Benas is een ambitieuze jonge zakenman die in Zuid-Afrika woont. Als geboren ondernemer heeft Matt al sinds zijn kindertijd bedrijven opgericht: webontwikkeling, woningrenovatie en diepvriesdistributie. Hij is momenteel de CEO van smokemgarage.com, dat hoogwaardige voertuigen aanpast.

“We zijn enorm enthousiast over het enorme potentieel dat deze samenwerking te bieden heeft(…)”

Zelf liet Benas in een reactie in het persbericht weten: “We zijn enorm enthousiast over het enorme potentieel dat deze samenwerking te bieden heeft en zijn verheugd om met zulke visionairs samen te werken.”

De creatieve krachten achter Gage Green Group, Mike Fong en Jeff Selsor, hebben zich toegewijd aan het maken van wiet en zaden in een natuurlijk biologisch landbouwecosysteem dat bekend staat als de Gage Green Group Biodome. Samen hebben ze meer dan 200 unieke kruisen gecreëerd, waaronder Grape Stomper, Mendo Breath, Mango Puff, High School Sweetheart en meer.

Kopen van cannabis zaden in ruil voor cyprocurrency niet nieuw, wel via NFT

Het kopen van cannabis zaden in ruil voor cryptocurrency is overigens niet iets nieuws. Dat bieden de meeste grote cannabis zadenbanken inmiddels aan. Maar via NFT op deze manier de exclusiviteit bewaren, dat is inderdaad nog nooit eerder vertoond.