Democratische senatoren roepen Biden op cannabis te decriminaliseren

De senatoren willen dat de Amerikaanse regering haar bevoegdheid gebruikt om cannabis te herindelen en gratie te verlenen voor niet- gewelddadige cannabisgerelateerde delinquenten.

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar
- Advertentie -

De Amerikaanse senatoren Elizabeth Warren (D-Mass.) en Bernie Sanders (I-Vt.) hebben senatoren Kirsten Gillibrand (D-N.Y.), Ed Markey (D-Mass.), Cory Booker (D-N.J.) en Ron Wyden (D-Ore.) vorige week verleid tot een ​​brief te sturen aan president Biden, procureur-generaal Merrick Garland, en minister van Volksgezondheid en Human Services (HHS), Xavier Becerra, om gevolg te geven aan eerdere verzoeken aan de regering om haar bevoegdheid te gebruiken om cannabis te herindelen en gratie te verlenen voor niet- gewelddadige cannabisgerelateerde delinquenten.

“We prijzen de recente gratie van de regering en de commutatie van 78 mensen, waaronder negen met niet-gewelddadige cannabisgerelateerde misdrijven”, zeiden de senatoren in een persbericht. “Er moet echter nog veel meer worden gedaan om de racistische en schadelijke erfenis van het cannabisbeleid op zwarte en bruine gemeenschappen aan te pakken.”

In november 2021 stuurden senatoren Warren en Markey al een brief aan de president met het verzoek om gebruik te maken van het grondwettelijk gezag om alle personen die zijn veroordeeld voor niet-gewelddadige cannabisgerelateerde misdrijven, of ze nu of vroeger of nu vastzitten, gratie te verlenen. Tot op heden heeft de administratie niet op deze brief gereageerd en naar schatting zitten er nog steeds meer dan 40.000 personen vast voor cannabisgerelateerde misdrijven.

Tweede cannabis gerelateerde brief van senatoren Warren en Booker in paar maanden tijd

Een maand eerder schreven senatoren Warren en Booker aan procureur-generaal Garland om er bij hem op aan te dringen om te beginnen met het vrijgeven van cannabis als een Schedule I-drug. In april 2022, zes maanden na de eerste brief, antwoordde het ministerie van Justitie (DOJ) met een ontoereikend antwoord van een halve pagina, waarbij het de vaststelling van het ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS) opmerkte dat “cannabis niet is bewezen in wetenschappelijke studies om een ​​veilige en effectieve behandeling te zijn voor elke ziekte of aandoening”’ en de duidelijke autoriteit van het DOJ onder de Controlled Substances Act (CSA) buiten beschouwing te laten om het ontledingsproces te starten en onafhankelijk te handelen van de verouderde en gebrekkige vaststelling van HHS die onder een eerdere regering is uitgevoerd.

In de brief wijzen de senatoren erop dat er brede publieke steun is voor de legalisering van cannabis, en de American Nurses Association, American Public Health Association, American Academy of Family Physicians en New England Journal of Medicine hebben allemaal de legalisering van cannabis voor medicinale doeleinden onderschreven. gebruiken.

De senatoren pleitten voor meer maatregelen om de racistische en schadelijke erfenis van het cannabisbeleid voor zwarte en bruine gemeenschappen aan te pakken. Zwarte individuen lopen bijna vier keer zoveel kans om gearresteerd te worden voor bezit van cannabis, en in sommige staten springt deze statistiek tot bijna 10 keer meer kans.

“We vragen de regering snel te handelen om dit decenniumlange onrecht recht te zetten(…)”

“Het falen van de regering om een ​​tijdige herziening van haar cannabisbeleid te coördineren, schaadt duizenden Amerikanen, vertraagt ​​​​onderzoek en ontneemt Amerikanen hun vermogen om cannabis voor medische of andere doeleinden te gebruiken”, concludeerden de wetgevers in het persbericht. “We vragen de regering snel te handelen om dit decenniumlange onrecht recht te zetten dat individuen, met name zwarte en bruine gemeenschappen, schaadt.”

Senator Warren heeft lang gevochten om het cannabisbeleid te hervormen en gerechtigheid te zoeken voor personen die momenteel en voorheen vastzitten voor cannabisgerelateerde misdrijven:

  • In november 2021 stuurden senatoren Warren, Markey en Merkley een brief aan president Biden waarin ze hem aanspoorden zijn gezag te gebruiken om gratie te verlenen aan alle personen die zijn veroordeeld voor federale niet-gewelddadige cannabisdelicten
  • In oktober 2021 drongen senatoren Warren en Booker er bij procureur-generaal Merrick Garland op aan om cannabis te decriminaliseren door de drug te verwijderen van de federale lijst van gereguleerde stoffen.
  • In maart 2021 waren senatoren Warren, Merkley en Daines medesponsor van de tweeledige Secure and Fair Enforcement (SAFE) Banking Act om ervoor te zorgen dat legale cannabisbedrijven toegang hebben tot kritieke bankdiensten.
  • Tijdens elk van de laatste twee congressen introduceerden senator Warren en voormalig senator Cory Gardner een tweeledige wetgeving die deelname aan de staatslegale cannabisindustrie zou schrappen van de lijst met activiteiten die naturalisatie automatisch verbieden.
Cannabis Industrie Awards 2023