Burgemeester Kopenhagen organiseert vandaag bijeenkomst over legalisering cannabis

De burgemeester van Kopenhagen organiseert vandaag een bijeenkomst over de legalisering van cannabis in de hoofdstad van Denemarken.

0
denemarken
- Advertentie -

De gemeenteraad van Kopenhagen heeft al lange tijd de wens om een proefprogramma voor gecontroleerde legalisatie van cannabis in de hoofdstad op te zetten. Met de recente sluiting van Pusher Street, komt er deze week weer een debat.

Vijf keer regering verzocht tot toestemming door gemeenteraad, vijf keer ‘nee’

Vijf keer heeft de gemeenteraad verschillende regeringen verzocht toestemming te verlenen voor een dergelijk programma, en vijf keer was het antwoord nee.

Nu hebben de bewoners van Christiania besloten om de beruchte Pusher Street te sluiten, en in dit kader nodigt de burgemeester van Kopenhagen, Sophie Hæstorp Andersen (S), Kopenhagenaars, experts en parlementsleden uit voor een debatbijeenkomst.

“Voor mij is er geen twijfel mogelijk dat legalisatie een van de instrumenten is die we moeten inzetten om de illegale markt te ondermijnen. Ik respecteer dat dit een vraagstuk is dat verdeeldheid zaait, maar ik hoop dat we nu een genuanceerde discussie op gang kunnen brengen,” aldus de burgemeester in een persbericht.

De bijeenkomst zal plaatsvinden vandaag in het Kulturhus op Islands Brygge.