Burgemeester Amersfoort trekt vergunningen coffeeshop ‘t Klavertje in: definitief gesloten

Burgemeester Amersfoort beslist tot zes maanden sluiting na ontdekking te grote voorraad en verborgen contant geld in coffeeshop 't Klavertje.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Burgemeester Lucas Bolsius (CDA) heeft besloten om coffeeshop ‘t Klavertje aan de Amersfoortsestraat voor een periode van zes maanden definitief te sluiten. Dit na de ontdekking van een grote voorraad cannabis in het pand op 23 juni van dit jaar, waarbij de hoeveelheid aanzienlijk de toegestane werkvoorraad van vijfhonderd gram overschreed. Niet alleen werden er excessieve hoeveelheden wiet aangetroffen, maar ook bleek er veel contant geld verborgen te zijn in geheime compartimenten. De beslissing om ‘t Klavertje te sluiten werd bevestigd door antwoorden op schriftelijke vragen van politieke partij Denk aan het college.

Burgemeester Bolsius grijpt in: Vergunningen en gedoogverklaring van coffeeshop ‘t Klavertje ingetrokken

Volgens de lokale wetgeving kan een burgemeester een coffeeshop die een te grote hoeveelheid drugs op voorraad heeft, voor maximaal drie maanden sluiten. In ernstige gevallen, zoals in dit geval, heeft burgemeester Bolsius ervoor gekozen om af te wijken van deze regel. Hij heeft het pand voor een periode van zes maanden gesloten en de gedoogverklaring en exploitatievergunning van ‘t Klavertje ingetrokken.

Coffeeshops in Amersfoort worden normaal gesproken twee keer per jaar gecontroleerd door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Door de intensieve handhaving elders tijdens de coronapandemie kon dit streven niet worden gehaald. In de afgelopen vijf jaar hebben deze controles slechts twee keer geleid tot maatregelen: een waarschuwing en nu de sluiting van ‘t Klavertje.

Toekomstige coffeeshopondernemers moeten wachten op herroepelijkheid sluiting ‘t Klavertje

Voor ondernemers die plannen hebben om hun eigen coffeeshop te openen in de stad, betekent dit nieuws dat ze geduld moeten hebben. De aanvraagprocedure voor nieuwe coffeeshops zal pas worden gestart nadat de sluiting van ‘t Klavertje juridisch onherroepelijk is geworden. Dit besluit heeft tot gevolg dat er voorlopig geen nieuwe concurrentie in de coffeeshopmarkt van Amersfoort wordt toegestaan.