Christiania (Kopenhagen) besluit tot definitieve sluiting Pusher Street na schietpartij

Het doek is definitief gevallen voor Pusher Street in Christiania in Kopenhagen na een recente schietpartij.

0
denemarken
- Advertentie -

De autonome wijk Christiania in Kopenhagen is opnieuw opgeschrikt door geweld en een tragisch verlies van een jong leven. De gemeenschap heeft in een persbericht haar diepste medeleven geuit met de slachtoffers en hun naasten, terwijl ze worstelt met de voortdurende dreiging van drugsgeweld die de buurt teisteren.

Nieuwe schietpartij treft Christiania: Opnieuw een jong leven geëist

In een herhaling van eerdere verschrikkingen heeft een recente schietpartij opnieuw een jong persoon het leven gekost als gevolg van escalerende drugsgeweld die de straten van Christiania teisteren.

Het geweld brak uit midden op de dag, te midden van Christiania en heeft niet alleen het beoogde doelwit geraakt, maar ook onschuldige omstanders en toeristen.

Besluit tot sluiting van Pusher Street: Gemeenschap zoekt oplossingen

Met de voortdurende dreiging van geweld en criminaliteit heeft de gemeenschapsvergadering van Christiania op 27 augustus besloten om drastische maatregelen te nemen.

De iconische “Pusher Street,” lang het epicentrum van de illegale cannabishandel, zal worden gesloten.

De gemeenschap staat voor de uitdaging om de sluiting op een wijze te realiseren die voorkomt dat het geweld en de illegale handel zich simpelweg verplaatst naar andere delen van de wijk.

In mei eerder dit jaar werd al bekend dat de burgemeester van Kopenhagen een sluiting van Pusher Street overwoog.

In juni kwamen zowel de minister van Justitie, Peter Hummelgaard, als burgemeester Andersen tot een overeenkomst met de politie van Kopenhagen en vertegenwoordigers van Christiania, waaronder hun advocaat Knud Foldschack, om Pusher Street te sluiten.

Met deze aankondiging van Christiania zelf, lijkt het doek daarmee voorgoed gevallen voor Pusher Street.

Einde van een tijdperk: Christiania’s tol in cannabis normalisatie

Voor meer dan 50 jaar heeft Christiania de thuisbasis geboden aan de normalisering van cannabis in Denemarken, met Pusher Street als het opmerkelijke symbool van deze handel.

Echter, met de voortschrijdende escalatie van geweld en criminaliteit, is de gemeenschap gedwongen een nieuw pad te bewandelen. Sommigen pleiten voor een door de staat gereguleerde cannabismarkt als mogelijke oplossing, maar de trage politieke processen maken een snelle implementatie ervan onwaarschijnlijk.