Burgemeester Kopenhagen overweegt sluiting Pusher Street (Christiania)

Burgemeester Sophie Hæstorp Andersen van Kopenhagen heeft aangegeven dat ze van plan is om Pusher Street (in Christiania) volledig te sluiten.

0
denemarken
- Advertentie -

De populaire bestemming Christiania kan binnenkort een drastische verandering ondergaan. Burgemeester Sophie Hæstorp Andersen heeft aangegeven dat ze van plan is om Pusher Street volledig te sluiten. Deze straat staat bekend om de illegale handel in cannabis en trekt veel bezoekers.

Einde aan geweld en criminaliteit

Andersen is de toenemende geweldsincidenten en criminaliteit die plaatsvinden op Pusher Street zat. Ze heeft er genoeg van en wil de situatie aanpakken.

“Als de bewoners van Christiania duidelijk aangeven dat ze Pusher Street willen sluiten en iets anders met het gebied willen doen, dan is de Gemeente Kopenhagen bereid om te helpen bij het maken van een plan om te onderzoeken wat er met de straat kan gebeuren,” aldus Andersen in een interview met tabloid Ekstra Bladet.

Langdurige problemen

Het geweld op Pusher Street is al geruime tijd een punt van zorg.

Verschillende bendes strijden om controle over deze gewilde locatie, wat heeft geleid tot steekpartijen en schietincidenten.

Zo werd er eind oktober nog een jonge man doodgeschoten op Pusher Street.

Al sinds 1980 kunnen mensen cannabis verkrijgen op Pusher Street.

De straat staat ook bekend als het “Green Light District”.

De sluiting van Pusher Street zal ongetwijfeld een impact hebben op de dynamiek van Christiania en de toeristenindustrie in Kopenhagen. Het is echter een stap die wordt genomen om geweld en criminaliteit te verminderen en een veiligere omgeving te creëren voor zowel bewoners als bezoekers van Christiania.

Denemarken toch vrij progressief geacht

Denemarken is over het algemeen vrij progressief op het gebied van cannabis.

Medicinale cannabis is er al een tijdje legaal en Bedrocan is er bezig met een productiefaciliteit op te bouwen.

Ook is er een discussie gaande over de legalisatie van cannabis.