Medicinale cannabisteler Bedrocan breidt uit naar Denemarken

Bedrocan Denemarken neemt ongeveer veertig medewerkers in dienst en is eind 2023 operationeel schrijven ze in het persbericht.

0
denemarken
- Advertentie -

De Nederlandse medicinale cannabisteler Bedrocan, die inmiddels alweer twintig jaar leveren aan de Nederlandse overheid, maakte gisteren bekend in een persbericht dat ze gaan uitbreiden naar Denemarken. In het kustplaatsje Køge, 30 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Kopenhagen, bouwen ze namelijk een nieuwe faciliteit waar cannabis van farmaceutische kwaliteit wordt gekweekt en verpakt.

Bedrocan breidt uit naar Denemarken om te voldoen aan de groeiende internationale vraag naar medicinale cannabis

De belangrijkste reden voor deze stap is om beter te kunnen voldoen aan de groeiende internationale vraag naar de medicinale cannabisproducten van Bedrocan schrijven ze in het persbericht. Onder de huidige Nederlandse wet- en regelgeving zijn deze producten nu alleen verkrijgbaar via het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC; onderdeel van het ministerie van VWS). Bedrocan hoopt via deze nieuwe Deense vestiging beter te kunnen voldoen aan de beschikbaarheid van haar producten voor kwetsbare patiënten wereldwijd. In Denemarken kan Bedrocan rechtstreeks zakendoen met andere commerciële entiteiten.

De nieuwe productiefaciliteit zal voldoen aan de relevante wettelijke vereisten (GACP en GMP) met als doel voornamelijk Europese markten te bevoorraden. Bedrocan Danmark neemt ongeveer veertig medewerkers in dienst en is eind 2023 operationeel.

In de faciliteit zullen meerdere cannabissoorten voor medicinaal gebruik worden geproduceerd waaronder Bedrocan, Bediol en een nieuwe variëteit met een hoog CBD-gehalte. De gedroogde cannabisproducten worden als granulaat verwerkt in klein- en grootverpakking. Voor de productie van extracten en isolaten is het ook mogelijk om ‘hele plant’ cannabis te verkrijgen.

In het persbericht benadrukt Bedrocan overigens dat het niet betrokken is bij het wietexperiment en geen cannabis voor de recreatieve markt produceert. In Nederland heeft Bedrocan momenteel twee indoor productiefaciliteiten (Emmeloord en Veendam), een R&D-afdeling en een laboratorium (Amsterdam). Het is de enige medicinale cannabisteler in Nederland en heeft daarmee ook het monopolie in handen.