Burgemeester Tiel wil coffeeshop Cobra 1,5 maand sluiten: te veel voorraad

De eigenaar van coffeeshop Cobra in Tiel stapt naar de bestuursrechter om sluiting door de burgemeester tegen te gaan.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

De burgemeester van Tiel, Hans Beenakker (VVD) wil dat coffeeshop Cobra vanaf donderdag 16 februari tot 1 april de deuren gesloten houdt omdat voor de tweede keer een te grote handelsvoorraad is aangetroffen.

Eigenaar coffeeshop Cobra in Tiel stapt naar de bestuursrechter om sluiting tegen te gaan

Bij de controle werd drie keer zo veel als toegestaan gevonden. Toegestaan voor coffeeshops is om 500 gram in voorraad te hebben. Dus er is zo’n 1,5 kilogram aangetroffen.

De eigenaar van coffeeshop Cobra laat het er echter niet bij zitten en heeft aan De Gelderlander aangegeven naar de bestuursrechter te stappen om de tijdelijke sluiting tegen te gaan.

In totaal zijn er vier coffeeshops in Tiel, Catweazle, Relax, Lamar en dus Cobra. Daarvan zijn er drie in het centrum.

De gemeente Tiel heeft daarnaast vorig jaar aangegeven dat ze alle coffeeshops uit de binnenstad willen verhuizen. Op dit moment voeren ze gesprekken met de vier coffeeshops over verhuizing naar één gemeenschappelijke locatie buiten de bebouwde kom bericht De Gelderlander.

Het plan om de coffeeshops uit de binnenstad te verhuizen is onderdeel van het Tielse coalitieakkoord van PvdB, PvdA, VVD, GroenLinks en ProTiel. De drie ondernemers zouden de plannen steunen, aldus De Gelderlander.