Duitse medicinale cannabis bedrijf Bloomwell Group haalt miljoenen op

Weer weet een Duits cannabisbedrijf, Bloomwell Group, een miljoeninvestering binnen te halen met het oog op de aanstaande federale legalisatie van cannabis voor volwassenen. Waaronder van Moritz Bleibtreu, een van de meest succesvolle acteurs van Duitsland.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

De in Frankfurt gevestigde medicinale cannabisholding Bloomwell heeft een financieringsronde van meerdere miljoenen euro’s afgerond onder leiding van Artemis Growth Partners, een Amerikaans investeringsfonds dat gespecialiseerd is in impactbeleggen op wereldwijde cannabismarkten. Andere deelnemers aan deze laatste financieringsronde zijn de bestaande startkapitaalinvesteerder, Measure 8 Venture Partners, samen met een Duits familiekantoor dat voor het eerst investeert in medicinale cannabis, en de bekroonde, in Duitsland geboren filmacteur Moritz Bleibtreu. Bestaande Bloomwell-investeerders hebben nieuw kapitaal toegezegd als herinvestering ter ondersteuning van het aanbod. De voorwaarden van de financiering van meerdere miljoenen euro’s zijn niet bekendgemaakt in het persbericht.

Financiering van meerdere miljoenen euro’s voor Duitse Bloomwell Group met oog op aanstaande legalisering van cannabis voor volwassenen in Duitsland

Als onderdeel van de transactie is William Muecke, mede-oprichter en beherend lid van Artemis, toegetreden tot de adviesraad van het bedrijf en zal hij dienen naast de huidige bestuursvertegenwoordigers van Bloomwell. Muecke was voorheen de wereldwijde co-head of healthcare services in de healthcare investment banking-groep bij Goldman Sachs and Co. Met meer dan 30 jaar ervaring op de wereldwijde financiële markten is de heer Muecke een expert op het gebied van bedrijfsfinanciering, fusies en overnames, en private equity-investeringen.

De grote omvang van de investering en de grote naamsbekendheid van het institutionele kapitaal dat nu toetreedt tot de Bloomwell-investeerdersgroep is een opmerkelijke bevestiging van het succes van Bloomwell tot nu toe, evenals een verklaring van vertrouwen in het managementteam van Bloomwell, dat het bedrijf heeft geleid naar zijn leidende marktpositie in Duitse medicinale cannabis.

Deze laatste investering biedt Bloomwell een volledig gefinancierd bedrijfsmodel en positioneert het bedrijf om zowel het huidige marktaandeel te blijven vergroten als het bedrijf voor te bereiden op de verwachte aanstaande federale legalisatie van cannabis voor volwassenen in Duitsland.

“(…)blij dat we een volledig gefinancierd bedrijf hebben met aanzienlijke kansen en groei in het verschiet”

“We zijn verheugd dat we een van de weinige geselecteerde bedrijven zijn die financiering hebben kunnen afsluiten in een zeer moeilijke periode op de particuliere kapitaalmarkten. We zijn inderdaad nederig dat we niet alleen de voortdurende steun van onze bestaande investeerders hebben maar ook om nieuw kapitaal aan te trekken van zo’n zeer gerenommeerde groep als Artemis, wat een uiting van vertrouwen en visie is die we accepteren en omarmen”, aldus Niklas Kouparanis, medeoprichter en CEO van Bloomwell Group, in het persbericht. “Bij Bloomwell hebben onze patiëntgerichte benadering en onze niet-aflatende zoektocht naar kwaliteit en service ons vanaf het begin geleid tot de leidende positie die we vandaag innemen in Duitse medicinale cannabis. We geloven dat het deze niet-aflatende geest van kwaliteit en succes is die de wereld heeft aangetrokken beste cannabisinvesteerders voor ons bedrijf, en we zijn blij dat we een volledig gefinancierd bedrijf hebben met aanzienlijke kansen en groei in het verschiet.”

“(…)land zal ‘s werelds grootste federaal legale binnenlandse cannabismarkt worden wanneer de verkoop van cannabis voor volwassenen begint(…)”

“Duitsland is de belangrijkste Europese markt voor medicinale cannabis, en het land zal ‘s werelds grootste federaal legale binnenlandse cannabismarkt worden wanneer de verkoop van cannabis voor volwassenen begint. We zijn verheugd om ons bij Nik en het team aan te sluiten als investeerders en supporters van Bloomwell’s voortdurende groei en succes, en we zijn van mening dat Bloomwell het best gepositioneerde onafhankelijke Duitse bedrijf voor medicinale cannabis is dat momenteel actief is. We geloven dat het leiderschap dat Bloomwell op de Duitse markt heeft getoond zich zal vertalen in een groeiend groeiverhaal in heel Europa, en we sluiten ons enthousiast aan bij de bestuur om het bedrijf te helpen op zijn weg vooruit. Van alle wereldmarkten is Europa de toekomst voor patiëntenservice, toegang voor volwassenen en stigmavrije acceptatie van cannabis, en Duitsland is de motor die de trein aandrijft in termen van verantwoorde regelgeving, duurzame codificatie en winstgevende groei van legale cannabis,” zei dhr. Muecke in het persbericht.

Naast Artemis heeft een toonaangevend Duits family office een aanzienlijk eigendomsbelang genomen in Bloomwell en zal het zijn industriële niet-cannabisnetwerk en zijn operationele en financiële expertise inbrengen om de groei van Bloomwell te versterken en te versnellen.

Ook succesvolle Duitse acteur Moritz Bleibtreu investeert in Bloomwell Group

Daarnaast investeert Moritz Bleibtreu in de ronde en zal hij ook samenwerken met Bloomwell Group om te pleiten voor de voortdurende destigmatisering van medicinale cannabis.

“(…)voldoende bewijs om legalisering en uitbreiding van de toegang voor consumenten te rechtvaardigen(…)”

“Hoewel het potentieel van de cannabisplant nog lang niet volledig wordt begrepen, is er nu voldoende bewijs om legalisering en uitbreiding van de toegang voor consumenten te rechtvaardigen. De cannabisplant kan veel mensen helpen hun welzijnsdoelen te bereiken. We moeten stoppen met het in hokjes stoppen van een plant op basis van decennia van verouderde vooroordelen”, zei dhr. Bleibtreu, een van de meest succesvolle acteurs van Duitsland in het persbericht.

“We zijn erg blij dat Moritz Bleibtreu, een ervaren acteur met een internationale reputatie, zich aansluit bij onze missie en financiële steun biedt terwijl we werken aan het beëindigen van het decennialange stigma van de cannabisplant en cannabisconsumenten. We kunnen er alleen in slagen het publiek te veranderen percepties als we moedige persoonlijkheden bij het publieke discours betrekken die zullen helpen bij het onderwijzen, promoten van de potentiële voordelen van de plant en het versterken van de geest van de cannabisgemeenschap,” voegde de heer Kouparanis toe aan het persbericht.

In oktober 2021 haalde de Bloomwell Group ook al 10 miljoen dollar op.