Europese Bloomwell Group haalt $ 10 miljoen investering binnen

De investering in Bloomwell Group zou de grootste seed-financieringsronde ooit zijn op de Europese cannabismarkt.

0
Bloomwell Group
- Advertentie -

De Bloomwell Group heeft met succes een seed-financieringsronde van meer dan $ 10 miljoen dollar afgesloten – de hoogste publiekelijk bekende seed-financieringsronde voor een Europees cannabisbedrijf tot nu toe. Dat maakten ze deze week bekend in een persbericht. De hoofdinvesteerder is de Amerikaanse aanbieder van groeikapitaal Measure 8 Venture Partners, specialisten in investeringen in de cannabisindustrie. Onder andere investeerders investeert business angel Dr. Reinhard Meier opnieuw via zijn Venture Capital Investors fonds; en de heer Weber van de FOD trad op als juridisch adviseur van Bloomwell.

De ‘Europese marktleider’ op het gebied van cannabis, Bloomwell Group, haalt een investering van $ 10 miljoen binnen

Gelijktijdig met de aankondiging herpositioneert de Bloomwell Group, waaronder Algea Care, Europa’s toonaangevende telegeneeskundebedrijf voor medicinale cannabis in termen van patiëntenaantallen, zich als een houdstermaatschappij, waardoor het cannabisbedrijven kan bouwen, investeren of verwerven.

“(…)richten op een consumentgerichte benadering in de hele waardeketen van medicinale cannabis, met uitzondering van de teelt(…)”

“Met Bloomwell brengen we een revolutie teweeg in de gezondheidszorg door middel van digitalisering en het potentieel van medicinale cannabis en andere natuurlijke medicijnen. Onze portfoliobedrijven zullen zich radicaal richten op een consumentgerichte benadering in de hele waardeketen van medicinale cannabis, met uitzondering van de teelt. Het tijdperk van de natuurlijke geneeskunde begint nu en Bloomwell neemt het voortouw”, zegt Niklas Kouparanis in het persbericht, CEO en medeoprichter van Bloomwell Group.

Binnen een jaar is Bloomwell Group gegroeid naar 160 medewerkers, met een verwachte omzet van vijf miljoen euro in 2021. Naast Niklas Kouparanis, CEO, ondernemer en cannabispionier, wordt het bestuur versterkt door telemedicine-veteraan Dr. Reinhard Meier, die als oprichter Teleclinic leidde naar een exit, mede-oprichter Samuel Menghistu en Boris Jordan, oprichters-partner van Measure 8 Venture Partners.

Commentaar management Bloomwell

“Veel van de hoge verwachtingen van zowel investeerders als internationale bedrijven binnen de Europese cannabisindustrie zijn niet vervuld sinds de inwerkingtreding van de ‘Cannabiswet’ in maart 2017, hoewel de markt gestaag is blijven groeien. Met Bloomwell hebben we aangetoond hoeveel kan er binnen een jaar bereikt worden door middel van ondernemerszin. De ontluikende Europese cannabisindustrie zit vol potentieel voor de toekomstige ontwikkeling van Bloomwell. Terwijl de markt elders consolideert, wijzen alle tekenen op groei en expansie door de combinatie van cannabis, innovatie, digitalisering en een radicale D2C- of direct-to-patient-benadering”, zegt Anna-Sophia Kouparanis in het persbericht, medeoprichter van de Bloomwell Group.

“(…)binnen een jaar bewezen dat het innovatieve oplossingen in deze nieuwe groeimarkt kan identificeren en opschalen(…)”

“Duitsland is de leidende Europese markt voor medicinale cannabis en de Bloomwell Group heeft binnen een jaar bewezen dat het innovatieve oplossingen in deze nieuwe groeimarkt kan identificeren en opschalen ten voordele van patiënten. Cannabis heeft een mooie toekomst in Europa en we kijken uit naar ondersteunen en samenwerken met de Bloomwell Group terwijl ze blijven groeien”, zegt Boris Jordan in het persbericht, Founding Partner van Measure 8 Venture Partners en Executive Chairman van Curaleaf.

“Digitalisering is de sleutel om patiënten eindelijk centraal te stellen in een inefficiënt gezondheidszorgsysteem. Algea Care, een portfoliobedrijf van Bloomwell, heeft al bewezen dat het de expertise en slagkracht heeft om het welzijn en het dagelijks leven van duizenden patiënten te verbeteren in een sterk gereguleerde sector door medicinale cannabis en digitalisering, evenals een enorm hoge servicestandaard”, zei Dr. Reinhard Meier in het persbericht.