HEXO (NASDAQ:HEXO) ontslaat CEO na brief van aandeelhouder

Volgens BNN Bloomberg zou aan de basis van het ontslag van de CEO een brief liggen van een groot aandeelhouder, Adam Arviv.

0
Hexo Corp aandelen
Via Hexo
- Advertentie -

Een van de beursgenoteerde cannabis giganten uit Canada, HEXO (NASDAQ:HEXO), kondigde begin deze week in een persbericht het plotselinge ontslag aan van een van de mede-oprichters en tot voor kort CEO van HEXO, Sebastien St-Louis. Volgens BNN Bloomberg kwam het plotselinge nieuws na een brief van een groot aandeelhouder die dringend vroeg om het ontslag van St-Louis.

In het persbericht kondigen ze het vertrek aan van Sebastien St-Louis, medeoprichter en Chief Executive Officer, met onmiddellijke ingang, aangezien het bedrijf ‘een strategische reorganisatie voltooit’.

CEO en mede-oprichter van HEXO Sebastien St-Louis de laan uitgestuurd

“De raad van bestuur heeft een speciaal comité voor opvolging opgericht om een ​​nieuwe CEO te identificeren(…)”

“Namens de hele organisatie wil ik Sebastien bedanken voor zijn enorme impact op de Canadese cannabisindustrie. Door zijn jarenlange toewijding heeft hij HEXO helpen uitbouwen tot een marktleider in Canada”, aldus Dr. Michael Munzar in het persbericht, voorzitter van de Raad. “De raad van bestuur heeft een speciaal comité voor opvolging opgericht om een ​​nieuwe CEO te identificeren met de ervaring om de positie van HEXO als marktleider in Canada te verdedigen en onze plaats als top drie wereldwijd cannabisbedrijf veilig te stellen.”

De volgende leider van het bedrijf zal goed gepositioneerd zijn om de recente transformatieve acquisities van HEXO te integreren en gebruik te maken van de slanke productiecapaciteiten, solide merken en het robuuste productaanbod van het bedrijf om HEXO door zijn volgende fase van strategische evolutie te leiden, schrijven ze in het persbericht.

“(…)hoogtepunt van mijn carrière geweest”

“HEXO van de grond af opbouwen om de nummer één in Canada te worden, is het hoogtepunt van mijn carrière geweest”, zei Sebastien St-Louis in het persbericht. “Zonder twijfel is de toekomst van HEXO rooskleurig – ik ben zo trots op het team dat we hebben opgericht, de merken die we hebben gelanceerd en de loyaliteit die onze klanten ons hebben getoond. Als belangrijke aandeelhouder kijk ik uit naar de volgende opwindende groeifase van het bedrijf.”

Het Speciale Comité van de Raad voor Opvolging is in vergevorderde besprekingen met een geprefereerde CEO-kandidaat en verwacht in de komende dagen een aankondiging te doen.

HEXO kondigde in het persbericht ook het ontslag aan van de Chief Operating Officer van het bedrijf, Donald Courtney, en bedankt hem voor zijn belangrijke bijdragen in de afgelopen drie jaar. Door zijn leiderschap heeft het bedrijf zijn operationele uitmuntendheid aanzienlijk verbeterd door schaalvergroting en automatisering. Don blijft COO totdat er een geschikte vervanger is gevonden.

Brief van groot aandeelhouder zou aan de basis liggen

Volgens BNN Bloomberg zou aan de basis van het ontslag van de CEO een brief liggen van een groot aandeelhouder, Adam Arviv. In de brief staat dat St-Louis te veel gebruik heeft gemaakt van HEXO om deals te helpen financieren om de “noodlijdende” cannabisexploitanten Zenabis Global Inc. en 48North Cannabis Corp binnen te halen.

“Je neemt continu nalatige beslissingen en levert slechte financiële prestaties”

Arviv en de Redecan-eigendomsgroep hebben samen ongeveer 70 miljoen van HEXO’s aandelen in handen, waardoor ze een van de de grootste aandeelhouders van het bedrijf.

“Je neemt continu nalatige beslissingen en levert slechte financiële prestaties”, aldus de brief die BNN Bloomberg in handen kreeg.

“Het bedrijf heeft geen passende operationele of financiële strategieën geïmplementeerd en de prestaties zijn achtergebleven bij die van branchegenoten en marktgemiddelden. De beloning van de directie en de raad van bestuur was niet gericht op de juiste maatstaven, de juiste tijdschema’s of de juiste doelstellingen. Het bedrijf, onder uw leiding, niet in het belang van zijn aandeelhouders heeft gehandeld.”