Greenlane (NASDAQ:GNLN) gaat DaVinci vaporizer producent overnemen

Greenlane maakte deze week bekend dat ze een akkoord hebben bereikt met het vaporizer merk DaVinci voor een overname.

0
DaVinci Vaporizer IQ2 verdamper
De DaVinci IQ2 vaporizer.
- Advertentie -

Deze week maakte Greenlane (NASDAQ:GNLN), dat ook actief is in Nederland na de overname van Conscious Wholesale, bekend in een persbericht dat ze een akkoord hebben bereikt met het vaporizer merk DaVinci voor een overname. Wat voor geldbedrag ermee is gemoeid maakten ze niet bekend.

DaVinci is een toonaangevend merk dat zich onderscheidt door zijn baanbrekende Clean First™-innovatie, die gebruikmaakt van materialen van medische kwaliteit en productieprocessen van totale kwaliteit om ervoor te zorgen dat de schoonste technologie wordt gebruikt in de ontwikkeling van zijn producten. DaVinci’s productlijn is aanzienlijk gegroeid sinds de lancering van de bekroonde IQ-verdamper in 2016, met nieuwe innovatieve modellen zoals de MIQRO, ‘s werelds kleinste premium verdamper voor losse wiet, IQ2, ‘s werelds eerste doseringscontrole op het apparaat en de IQC, uitgerust met een gepatenteerd ShareSafe™-mondstuk gemaakt van een door de FDA goedgekeurd antimicrobieel polymeer.

Commentaar management Greenlane en DaVinci

“Deze acquisitie illustreert perfect onze missie om alle elementen van de consumptie-ervaring naar een hoger niveau te tillen(…)”

“DaVinci loopt voorop in innovatieve draagbare vaporizers en we zijn verheugd om ze in onze eigen merkenportfolio op te nemen”, zegt Nick Kovacevich in het persbericht, CEO van Greenlane. “Deze acquisitie illustreert perfect onze missie om alle elementen van de consumptie-ervaring naar een hoger niveau te tillen, en we kijken ernaar uit om voort te bouwen op ons recente succes van het verwerven van strategische en groeiende merken. Terwijl we doorgaan met het uitvoeren van onze robuuste pijplijn van acquisitiedoelstellingen, streven we ernaar om ervoor te zorgen dat onze klanten hebben een best-in-class productselectie, terwijl ze de winstgevendheid en aandeelhouderswaarde vergroten door ons merkaanbod met hogere marges te vergroten. Het team van DaVinci deelt onze toewijding om samengestelde, handige ervaringen aan consumenten te bieden, en we kijken ernaar uit om u te verwelkomen hen naar Greenlane en om samen te werken om meer innovatieve producten naar onze klanten te brengen.”

“Bij DaVinci hebben we ons geëngageerd om productontwikkeling met visie en verbeeldingskracht te benaderen, en we zijn verheugd om ons bij Greenlane aan te sluiten als sterke partners in innovatie. We zijn verheugd om lid te worden van een team dat onze drive deelt om nieuwe en veranderende technologieën te benutten om consumentenervaringen te ontwikkelen die aansluiten bij de veranderende behoeften van een dynamische, groeiende cannabisindustrie”, zegt Cortney Smith in het persbericht, oprichter en CEO van DaVinci.

De overname is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond. Na voltooiing zal de overname naar verwachting onmiddellijk bijdragen aan de omzet en winst van Greenlane.