Canadese Sundial Growers koopt Valens voor $138 miljoen aan aandelen

Canadese Licensed Producer Sundial maakte gisteren bekend dat het The Valens Company overneemt voor $138 miljoen aan eigen aandelen.

0
Sundial Growers
- Advertentie -

De grote Canadese Licensed Producer Sundial (NASDAQ:SNDL) maakte gisteren bekend in een persbericht dat het The Valens Company (NASDAQ:VLNS) overneemt voor $138 miljoen aan eigen aandelen. Sundial werd vorig jaar nog gered door de subreddit r/WallStreetBets van verwijdering van de NASDAQ.

‘Met 555.500 vierkante meter aan teelt- en productieruimte en 185 cannabiswinkels onder de uithangborden van Spiritleaf en Value Buds, zal het gecombineerde bedrijf een compleet portfolio van merkproducten aanbieden aan consumenten in Canada via zijn eigen leverings- en distributiekanalen. Met ongeveer $ 314 miljoen aan netto contanten en geen schulden, zal Sundial een van de sterkste balansen blijven hebben in de Noord-Amerikaanse gereguleerde cannabisindustrie,’ schrijven ze in het persbericht.

‘Sundial zal ook de hoogste pro forma Canadese cannabisinkomsten hebben op jaarbasis van het laatste fiscale kwartaal. Het gecombineerde bedrijf zal opereren als SNDL Inc., en de aandeelhouders van Valens zullen ongeveer 9,5% van de pro forma entiteit bezitten.’

Belangrijkste transactiehoogtepunten:

  • Creëert een dominante verticaal geïntegreerde entiteit in Canada: door de combinatie van een diverse portfolio van merken, een uitgebreide retailvoetafdruk, goedkope biomassa-inkoop, hoogwaardige binnenteelt en goedkope productiefaciliteiten, wordt Sundial een van de grootste cannabis voor volwassen gebruik fabrikanten en detailhandelaren. Met zijn retailinzicht en financiële kracht kan Sundial zich snel aanpassen aan opkomende consumententrends.
  • Verbetert het aanbod van merkproducten met goedkope interne productiemogelijkheden: door het productaanbod van Valens in zijn portfolio te integreren, zal Sundial zijn totale marktaandeel voor cannabis verhogen tot 4,5% en zijn marktaandeel van 2,0 productformaten tot 5,2%, waardoor het een top 10 wordt speler in beide categorieën. Als resultaat van het goedkope platform van Valens zal Sundial zijn eigen productlijn verbeteren en tegelijkertijd prijsflexibiliteit bieden aan retailpartners.
  • Verhoogt de mogelijkheden voor biomassa door premium teelt te combineren met goedkope inkoop: door de hoogwaardige cannabisteeltactiviteiten van Sundial te combineren met de goedkope biomassa-inkoopmogelijkheden van Valens, zal Sundial beter in staat zijn om een ​​breed scala aan op maat gemaakte innovatieve producten aan te bieden om zijn klanten en consumenten te ontmoeten verlangens.
  • Synergieën door kostenrationalisatie en operationele efficiëntie: de combinatie van Sundial en Valens zal naar verwachting meer dan $ 10 miljoen aan jaarlijkse kostensynergieën opleveren. Samen met incrementele inkomsten uit een grotere distributie van Valens-producten, wordt geschat dat de transactie meer dan $ 15 miljoen aan extra EBITDA zal opleveren op jaarlijkse run-rate basis door middel van synergieën en andere strategische initiatieven.
  • Aandeelhouders van Valens nemen deel aan en helpen de toekomst van SNDL te creëren: Aandeelhouders van Valens moeten gewone aandelen van Sundial ontvangen in een volledig aandelentransactie. Naast verbeterde liquiditeit en betere toegang tot een grote retailvoetafdruk, biedt de balanssterkte vanSundial een unieke kans voor aandeelhouders van Valens om deel te nemen aan de oprichting van een toonaangevend verticaal geïntegreerd Canadees cannabisbedrijf.

“Deze krachtige combinatie zal resulteren in de oprichting van een dominant verticaal geïntegreerd bedrijf, uitzonderlijk goed geschikt om de huidige cannabisomgeving te doorstaan ​​en een leider te worden in de Canadese gereguleerde productensector”, aldus Zach George in het persbericht, Chief Executive Officer van Sundial. “Sundial’s bestaande, voor consumenten verpakte cannabisactiviteiten zullen worden getransformeerd door de hoogwaardige extractie-, verwerkings- en productiecapaciteiten van Valens en sluiten goed aan bij onze strategische visie om consumenten te verrassen met een volledig assortiment hoogwaardige cannabisproducten en ervaringen. Onze bedrijven zijn commerciële partners geweest sinds Canadese legalisatie. Ik ben enthousiast over de sterke culturele match tussen onze teams en nederig door de mogelijkheid om te werken met het gepassioneerde en innovatieve leiderschap van Valens.”

“We zijn verheugd om twee best-in-class cannabisbedrijven samen te brengen die extreem complementaire activa hebben om een ​​echte marktleider te creëren. Valens is een van de snelstgroeiende merkcannabisbedrijven in Canada met een focus op innovatie en investeringen in goedkope geautomatiseerde productiemiddelen”, zegt Tyler Robson in het persbericht, Chief Executive Officer van The Valens Company. “Met de uitzonderlijke balans van SNDL en het grootste cannabisretailnetwerk in Canada kijken we ernaar uit om de merken van Valens naar nieuwe hoogten te brengen en 2.0-producten voor het Sundial platform te ontsluiten. We geloven dat het pro forma bedrijf investeerders een aantrekkelijke blootstelling biedt, niet alleen aan de hoogste inkomsten genererend cannabisbedrijf in Canada dat ver onder zijn tastbare boekwaarde handelt, maar ook een dominant platform is dat een wereldleider in cannabis kan worden.”