Cannabisindustrie in Verenigde Staten goed voor 321.000 voltijd banen

De cannabisindustrie heeft in 2020 meer dan 77.000 banen gecreëerd, een stijging van 32 procent die de sector de snelste banenmotor maakt.

0
cannabisindustrie voltijd banen
Via Leafly
- Advertentie -

Volgens een nieuw rapport van het cannabisbedrijf Leafly heeft de cannabisindustrie het afgelopen jaar meer dan 77.000 banen gecreëerd – een stijging van 32 procent die de sector de snelste maakt in het creëren van banen in vergelijking met welke andere industrie in de Verenigde Staten dan ook.

In totaal zijn er nu ongeveer 321.000 fulltime banen in de cannabisindustrie in 37 staten die de plant in een of andere vorm hebben gelegaliseerd. De gegevens ondersteunen een van de meest voorkomende, tweeledige argumenten voor hervorming: legalisering en regulering van cannabis is een economisch pluspunt.

“(…)recordverkoop van $ 18,3 miljard aan cannabis in 2020(…)met cruciale belastinginkomsten die gemeenschappen in het hele land hebben geholpen(…)”

De cannabisindustrie was een lichtpuntje van groei en kansen in een uitdagend jaar dat werd gekenmerkt door de coronacrisis. Door veel staten uitgeroepen tot essentiële bedrijven in het begin van de pandemie, creëerden cannabisgerelateerde bedrijven niet alleen nieuwe banen, maar zorgden ze ook voor een recordverkoop van $ 18,3 miljard aan cannabisproducten in 2020 – een stijging van 71% ten opzichte van 2019 – met cruciale belastinginkomsten die gemeenschappen in het hele land hebben geholpen. De groei van de cannabisindustrie weerspiegelde een recordhoge steun onder Amerikanen om cannabis te legaliseren, en vijf andere staten stemden voor de verkoop van medicinale of volwassen gebruik, waardoor het totale aantal staten met legale cannabisverkoop op 37 kwam.

Ondanks een recordgroei in de branche, laat het Leafly Cannabis Jobs Report 2021 ook zien hoe legale cannabis nog steeds wordt geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van sociale rechtvaardigheid. Er blijven verontrustende raciale en genderongelijkheden in bedrijfseigendom bestaan, en het rapport onderzoekt strategieën om deze kloof te dichten, waaronder legalisering, decriminalisering en afschaffing van cannabis, en het wegnemen van barrières voor kapitaal voor minderheden.

“We zijn trots op de cannabisindustrie als een lichtpuntje voor zo velen na een moeilijk 2020. De essentiële cannabisindustrie is de onzichtbare en niet-erkende economische motor van ons land, die goede fulltime banen creëert die hebben bijgedragen aan het behoud van mensen en lokale economieën drijven,” zei Leafly CEO Yoko Miyashita in het persbericht. “Het wordt tijd dat ons federale beleid deze realiteit weerspiegelt, en we cannabis legaliseren terwijl we gelijkheid en participatie verzekeren voor degenen die onevenredig zwaar zijn getroffen door de War on Drugs, zodat iedereen kan profiteren van deze snelgroeiende industrie.”

De belangrijkste bevindingen van het Leafly Cannabis Jobs Report 2021 zijn onder meer:

  • De snelheid waarmee legale cannabisbanen groeien, overtreft elke andere Amerikaanse industrie – het aantal fulltime banen in cannabis is sinds 2018 verdubbeld en de afgelopen vier jaar met 161% omhooggeschoten.
  • De gemiddelde maandelijkse omvang van de cannabisaankoop nam toe voor elke demografische leeftijd en geslacht, waarbij consumenten 33% meer cannabis per maand kochten dan in 2019.
  • Sommige staten, zoals Michigan en Illinois, hebben vorig jaar de omvang van hun cannabisindustrieën meer dan verdubbeld.
  • Californië blijft de leider van het land op het gebied van cannabisbanen, met 57.970 fulltime banen en meer dan $ 3,77 miljard aan cannabisverkopen in 2020.
  • Illinois steeg twee plaatsen op de lijst naar # 8 in het eerste jaar van de staat met legale cannabiswinkels voor volwassenen, verdrievoudigde de totale omzet en voegde meer dan 8.000 nieuwe fulltime banen toe – maar van de 75 nieuwe licenties voor cannabiswinkels die naar verwachting zullen zijn uitgegeven in 2021, geen ervan is in handen van een minderheid.

Het Leafly Cannabis Jobs Report 2021 bevat gedetailleerde gegevens op staatsniveau voor de top tien van staten op basis van het aantal banen van cannabis, en is hier toegankelijk.

Methodologie

Het federale verbod verhindert dat het Amerikaanse ministerie van Arbeid door de staat legale cannabisbanen telt. Het Leafly Cannabis Jobs Report 2021 is gemaakt door journalisten, redacteuren en data-analisten bij Leafly, in samenwerking met arbeidseconomen bij Whitney Economics, met gebruikmaking van openbaar beschikbare verkoopgegevens die zijn verzameld door nationale regelgevende instanties voor cannabis, evenals gegevens over licenties voor cannabiswerknemers, mediaanstaat salarisstatistieken en salarisonderzoeken over cannabisbanen. Andere factoren die van invloed zijn op het Leafly Jobs Report zijn onder meer seizoens- / jaarlijkse marktwerking, investeringen en de beschikbaarheid van uitbreidingskapitaal, enquêtes over zakelijk optimisme, licenties per staat en regelgevende voorwaarden, het aantal geregistreerde medicinale cannabis patiënten, de gemiddelde uitgaven per patiënt en andere jaarlijkse indicatoren voor het ondernemingsklimaat.

Cannabis Industrie Awards 2023