CannTrust valt niet meer onder crediteurenbescherming na financiering

Dankzij Nederlandse investeerders valt de Canadese teler CannTrust niet meer onder crediteurenbescherming en kan het een nieuwe weg in slaan.

0
Canntrust
- Advertentie -

CannTrust Holdings Inc. kondigde eerder deze week aan in een persbericht dat haar dochteronderneming, CannTrust Equity Inc., haar eerder aangekondigde financiering voor een totale contante opbrengst van ongeveer CAD $ 17 miljoen heeft voltooid, zoals goedgekeurd door de Ontario Superior Court op 25 februari 2022.

Nederlandse investeerders redden Canadese teler CannTrust van ondergang

Een groep investeerders onder leiding van Marshall Fields International BV, een dochteronderneming van Kenzoll BV, een in Nederland gevestigde private equity-investeringsmaatschappij, heeft CAD $ 11,2 miljoen geïnvesteerd om een ​​aandelenbelang van 90% in CannTrust Equity te verwerven en heeft een beveiligde kredietfaciliteit van CAD $ 5,5 miljoen verstrekt aan CannTrust Equity, dat achtergesteld is aan de bestaande kredietfaciliteit van $ 22,5 miljoen die is geregeld door Cortland Credit Lending Corporation. Het bedrijf behoudt de resterende 10% van de gewone aandelen van CannTrust Equity.

“Dit markeert het einde van een lange reis en het begin van een nieuw, opwindend tijdperk(…)”

Met de voltooiing van de financiering zijn de bedrijven waaruit de CannTrust Group bestaat, met onmiddellijke ingang uit hun gerechtelijke procedure onder de Companies Creditors Arrangement Act voortgekomen.

“Dit markeert het einde van een lange reis en het begin van een nieuw, opwindend tijdperk voor CannTrust. Vandaag kunnen we onze eerste stap voorwaarts zetten en onze aandacht richten op de mooie toekomst die voor ons ligt, met onze nieuwe partners, Kenzoll,” zei Greg Guyatt in het persbericht, Chief Executive Officer, CannTrust. “Er moet nog veel gebeuren, maar het hele team is verheugd om onze 2022-strategie verder te ontwikkelen en onze nieuwe bedrijfsnaam aan te kondigen.”

Het bedrijf is van plan binnen de komende vier maanden een aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen. In de tussentijd is het bedrijf van plan alternatieven te onderzoeken om ofwel een aanvraag in te dienen bij de Ontario Securities Commission voor een bevel tot herroeping van de “failure-to-file” Cease Trade Order van 13 april 2020 of om stappen te ondernemen voor een beursnotering voor de gewone aandelen van CannTrust Equity.

Ook is het van plan een naamsverandering toe te passen binnenkort.

Om meer te leren over hoe het zo ver heeft gekomen voor CannTrust, raden we ook aan ook ons eerdere artikel te lezen.