Canopy Growth stelt Sumayyah Emeh-Edu aan als VP Diversity, Equity, and Inclusion

In deze rol zal Emeh-Edu verantwoordelijk zijn voor het vergroten van diversiteit, gelijkheid en inclusiebewustzijn en programma's in de activiteiten en regio's van Canopy.

0
Canopy Growth
- Advertentie -

Al een tijdje terug berichtten we over het gebrek aan diversiteit in de legale Canadese cannabisindustrie. Leidinggevenden in de cannabisindustrie zijn namelijk voornamelijk blank (84%) en man (86%). Niet-blanke industrieleiders zijn in de minderheid (6% Zuid-Aziatisch, 3% Oost- en Zuidoost-Aziatisch, 2% inheems, 2% Arabisch, 1% Zwart en 1% Latinx). Deze week maakte Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC) bekend in een persbericht dat het Sumayyah Emeh-Edu Joins heeft aangesteld als Vice President Diversity, Equity, and Inclusion. In deze rol zal Emeh-Edu verantwoordelijk zijn voor het vergroten van diversiteit, gelijkheid en inclusiebewustzijn en programma’s in de activiteiten en regio’s van Canopy.

Reactie David Klein, CEO van Canopy Growth Corporation

“We zijn ongelooflijk verheugd Sumayyah te verwelkomen bij Canopy Growth”, zegt David Klein in het persbericht, CEO van Canopy Growth Corporation. “We zochten een echte medewerker en leider om Canopy’s toewijding aan inclusie binnen de cannabisindustrie en eerlijke toegang tot de voordelen van legalisatie verder te actualiseren. Het bereiken van vooruitgang in de richting van diversiteit, gelijkheid en inclusie-initiatieven zal een reis zijn die de bijdragen van alle Canopy-medewerkers vereist. en het inhuren van Sumayyah is een cruciale stap in die reis.”

“We zochten een echte medewerker en leider om Canopy’s toewijding aan inclusie binnen de cannabisindustrie en eerlijke toegang tot de voordelen van legalisatie verder te actualiseren(…)”

Emeh-Edu neemt robuuste ervaring mee in zowel de ontwikkeling van medewerkers als diversiteit en inclusie en was meest recentelijk directeur van Diversity & Inclusion Strategy bij Charles Schwab. In deze rol was ze belast met het ontwikkelen van bedrijfsbrede toegankelijkheidsbronnen, de inhoud en het curriculum van workshops, en het ondersteunen van plannen voor diversiteit en inclusie van leidinggevenden. Voordat ze bij Charles Schwab kwam, was Emeh-Edu Principal D&I Strategist of Embedded Consulting, waar ze samenwerkte met klanten als Oracle, One Medical, NPR-station KQED en Blue Shield of California.

“Sumayyah brengt een schat aan ervaring met zich mee in zowel interne als externe diversiteits- en inclusie-initiatieven, en Canopy Growth zal enorm profiteren van haar raad terwijl we blijven evolueren naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de markten en gemeenschappen die we bedienen”, aldus Holly Lukavsky in het persbericht, Chief Human Recources Officer “Terwijl we ernaar streven onze missie te bevorderen om levens te verbeteren door middel van cannabis, waaronder het beëindigen van het cannabisverbod, zijn we verheugd om een ​​getalenteerde leider als Sumayyah aan te trekken wiens ervaring essentieel zal zijn om onze prioriteiten op het gebied van zakendoen en sociale rechtvaardigheid te ondersteunen.”

Terwijl de cannabis- en CBD-industrieën floreerden, creëren de geschiedenis van raciale ongelijkheden rond het cannabisverbod en de daaruit voortvloeiende onevenredige gevolgen voor sociale rechtvaardigheid een verantwoordelijkheid en noodzaak voor Canopy om voorop te lopen in diversiteit, gelijkheid en inclusie voor de wereldwijde industrie. Deze toewijding zal verder worden gerealiseerd door de rol van Emeh-Edu, aangezien ze zich zal concentreren op het verzekeren van diversiteit, gelijkheid en inclusieprioriteiten die overal in Canopy worden weerspiegeld en gemeten, met als prioriteit het implementeren van door talent gedreven praktijken die fundamenteel zijn voor een open en inclusieve omgeving. Emeh-Edu is belast met het verstrekken van adviesstrategie en begeleiding voor Canopy met als doel het bedrijf verder in staat te stellen om complexe zakelijke en sociale realiteiten met betrekking tot cannabis aan te pakken via een echt inclusief personeelsbestand.

Reactie Sumayyah Emeh-Edu

“(…)omarm dit als een kans om mensen uit traditioneel gemarginaliseerde groepen in staat te stellen niet alleen deel te nemen(…)”

“Ik ben geïnspireerd en opgewonden om het voortouw te nemen bij Canopy’s benadering van diversiteit, gelijkheid en inclusie en omarm dit als een kans om mensen uit traditioneel gemarginaliseerde groepen in staat te stellen niet alleen deel te nemen, maar ook te profiteren van een branche waar criminalisering hen historisch negatief heeft beïnvloed,” merkte Emeh-Edu op in het persbericht.

“Ik zie de kracht van cannabis in het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen en ik wil graag samenwerken met het leiderschap en het personeel van Canopy om samen een omgeving te creëren die in staat is om complexe problemen aan te pakken en tegelijkertijd ruimtes en hulpmiddelen te cultiveren die diversiteit en inclusie in elk facet van onze branche.”