Cantourage ontvangt importvergunning voor medicinale cannabis in VK

Dankzij de vergunning kan Cantourage producten op basis van cannabis voor medicinaal gebruik importeren, leveren en distribueren aan Britse patiënten.

0
Verenigd Koninkrijk Groot-Brittannië
- Advertentie -

Het Europese medicinale cannabis bedrijf Cantourage maakte eind vorige week bekend in een persbericht dat het een vergunning heeft ontvangen van de Britse overheid om medicinale cannabis te importeren. Het bedrijf heeft ook de vereiste wettelijke registratie ontvangen om medicinale cannabisproducten voor te schrijven aan klanten via een nieuwe faciliteit, Cantourage Clinic.

Cantourage beschikt nu over de juiste vergunningen in het Verenigd Koninkrijk

De dochteronderneming van het bedrijf, Cantourage UK, opgericht in januari 2021, heeft nu een WDA(H)-vergunning (Wholesaler Dealer’s Authorization) gekregen van de Britse Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA). De vergunning stelt Cantourage UK in staat om geneesmiddelen voor menselijk gebruik te importeren en distribueren. Cantourage UK kreeg de licentie op 10 december 2021 na inspectie door de MHRA, een uitvoerend agentschap van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zorg (DHSC).

Cantourage UK heeft nu ook de benodigde vergunning voor verdovende middelen van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor het omgaan met op cannabis gebaseerde producten voor medicinaal gebruik, onder de Misuse of Drugs Regulations 2001.

Daarnaast heeft Cantourage UK een wettelijke registratie ontvangen voor ‘Cantourage Clinic’, een particuliere telegezondheidskliniek gespecialiseerd in medicinale cannabis. De registratie door de Care Quality Commission (CQC), een niet-departementale overheidsinstantie van DHSC en onafhankelijke regelgever van alle gezondheidsdiensten in Engeland, stelt Cantourage UK in staat patiënten en voorschrijvers een alternatief te bieden voor de bestaande Britse klinieken voor medicinale cannabis.

Medicinale cannabis aanbod in het Verenigd Koninkrijk wordt uitgebreid

Het eerste product van de kliniek is deze week in het Verenigd Koninkrijk aangekomen. Het medicinale cannabisproduct met een hoog THC-gehalte, vervaardigd en verwerkt in Duitsland, is nu beschikbaar voor recept aan patiënten via Cantourage Clinic.

De vergunningen stellen het in Londen gevestigde Cantourage UK in staat om al haar door de EU Good Manufacturing Practice (GMP)-gecertificeerde producten van de Cantourage-faciliteit in Duitsland naar het Verenigd Koninkrijk te importeren en aan patiënten voor te schrijven. Dit omvat het volledige assortiment gedroogde toppen en extractproducten, waardoor de beschikbaarheid en het assortiment medicinale cannabisproducten voor patiënten in het Verenigd Koninkrijk en de Kanaaleilanden aanzienlijk is toegenomen.

Begin dit jaar berichtten we tevens dat Cantourage succesvol medicinale cannabis vanuit Oeganda naar Duitsland had geïmporteerd.