52 boerderijen in New York ontvangen vergunning om cannabis te kweken

De 52 vergunningen zijn de eerste in zijn soort voor reeds opererende industriële hennepkwekerijen in heel de staat New York.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

De New York State Cannabis Control Board heeft eind vorige week de eerste 52 vergunningen voor het kweken van legale cannabis toegekend voor industriële hennepboeren in de hele staat. De bedoeling daarvan is dat de eerste legale cannabis producten in de staat afkomstig zullen zijn van ‘de hardwerkende familieboeren in New York, niet van bedrijven van buiten de staat’.

Hennepboeren mogen als eerste cannabis gaan kweken in New York

De goedgekeurde vergunningen zijn afkomstig uit een selectie van meer dan 150 die zijn ingediend bij het Office of Cannabis Management (OCM) na de opening van het online aanvraagportaal op 15 maart.

“Ik ben trots om de eerste vergunningen voor het kweken van cannabis voor volwassenen in de staat aan te kondigen(…)”

Het OCM zal de aanvragen op voortschrijdende basis blijven beoordelen en zal er alles aan doen om ze zo snel mogelijk ter goedkeuring voor te leggen aan de raad, valt te lezen in het persbericht van de gouverneur. Een lijst van de vorige week goedgekeurde vergunningen is hier beschikbaar. In februari ondertekende gouverneur Hochul wetgeving om de voorwaardelijke cannabisvergunningen te creëren.

“De boerderijen van New York zijn al sinds vóór de Amerikaanse revolutie de ruggengraat van de economie van onze staat, en nu zullen de boerderijen in New York het centrum vormen van de meest rechtvaardige cannabisindustrie in de natie”, zei gouverneur Hochul in het persbericht. “Ik ben trots om de eerste vergunningen voor het kweken van cannabis voor volwassenen in de staat aan te kondigen, en ik ben trots op het werk dat het Office of Cannabis Management en de Cannabis Control Board doen om de verkoop van cannabis voor volwassenen op gang te krijgen, snel mogelijk zonder afbreuk te doen aan onze missie om gemeenschappen en individuen te verbeteren die het meest getroffen zijn door het cannabisverbod de afgelopen eeuw.”

New York legaliseerde in maart 2021 cannabis, coffeeshops en thuisteelt.