Donderdag eerste recreatieve cannabis legaal te koop in New Jersey

New Jersey legaliseerde cannabis in februari 2021, een maand voordat de aangrenzende staat New York tot hetzelfde overging.

0
New Jersey cannabis legalisatie gelegaliseerd legaliseren
Via @njgov op Twitter
- Advertentie -

Een select groepje cannabiswinkels zullen op donderdag 21 april mogen beginnen met de verkoop van recreatieve cannabis aan personen van 21 jaar en ouder, zo maakte de Democratische gouverneur Phil Murphy vorige week bekend.

Eerste legale wiet in New Jersey vanaf 21 april te koop voor volwassenen

“Dit is een opwindende tijd voor New Jersey”, zegt Jeff Brown in het persbericht, uitvoerend directeur van de New Jersey Cannabis Regulatory Commission. “De inwoners van New Jersey hebben met een overweldigende meerderheid gestemd voor toegang tot cannabis voor volwassenen en het is er nu. Ik ben erg trots op het werk dat de Commissie het afgelopen jaar heeft verricht om de markt te openen. We zijn opzettelijk en weloverwogen geweest om alles te doen wat in onze macht ligt om de markt een goede start te geven.”

De winkels zullen moeten voldoen aan de normen voor sociale gelijkheid, waaronder het verstrekken van technische kennis aan nieuwe cannabisbedrijven, met name aanvragers van sociale gelijkheid.

Sociale rechtvaardigheid grote pilaar van wetgeving

“We blijven ons inzetten voor sociale rechtvaardigheid”

“We blijven ons inzetten voor sociale rechtvaardigheid”, zei Commissievoorzitter Dianna Houenou in het persbericht. “We beloofden deze markt te bouwen op de pijlers van sociale rechtvaardigheid en veiligheid. Uiteindelijk hopen we bedrijven en een personeelsbestand te zien dat de diversiteit van de staat weerspiegelt, en lokale gemeenschappen die een positieve invloed ondervinden van deze nieuwe en groeiende industrie.”

Medicinale-cannabisbedrijven die zijn goedgekeurd (waardoor er ook snel geschakeld kon worden naar recreatief) om de recreatieve markt te openen, zullen worden beoordeeld op diversiteit in aanwerving en beheer, ondersteuning voor gemeenschapsprogramma’s, het aantal nieuwe en lokale bedrijven waaraan ze technische ondersteuning bieden, en het percentage verkopers of minderheden die eigendom zijn van leveranciers waarmee zij onder meer contracteren. Scores worden regelmatig op de website van de NJ-CRC geplaatst en bijgewerkt.

“We weten dat drugsverbodswetten door de geschiedenis heen een onevenredige impact hebben gehad op de zwarte en bruine gemeenschappen(…)”

“We weten dat drugsverbodswetten door de geschiedenis heen een onevenredige impact hebben gehad op de zwarte en bruine gemeenschappen – en dat blijven ze doen”, zegt Wesley McWhite III in het persbericht, NJ-CRC’s directeur Diversity and Inclusion, die verantwoordelijk zal zijn om ervoor te zorgen dat de ATC’s een vergunning hebben voor recreatieve doeleinden. gebruik voldoen aan de wet. “Een sociaal rechtvaardige cannabismarkt zal een substantiële vertegenwoordiging hebben van die gemeenschappen in werkgelegenheid en in eigendom en deze bedrijven die de afgelopen 12 jaar van de markt hebben geprofiteerd – en nu uitbreiden naar de lucratieve recreatieruimte – spelen een rol bij het helpen om dat bereiken. Door de normen en de cijfers openbaar te maken, krijgen klanten, belanghebbenden, advocaten en het grote publiek een duidelijk beeld van de inspanningen op het gebied van gelijkheid en diversiteit op de markt van New Jersey.’

Medicinale cannabis bedrijven zijn de eersten die de recreatieve markt openen en de NJ-CRC heeft toegezegd hen te beoordelen op diversiteit in aanwerving en management, ondersteuning van gemeenschapsprogramma’s, het aantal nieuwe en lokale bedrijven waaraan ze technische ondersteuning bieden en het percentage van leveranciers die eigendom zijn van een minderheid of leveranciers waarmee zij onder meer een contract sluiten.

Een lijst met locaties die op 21 april worden geopend, zal op de website van de Commissie worden geplaatst zodra de winkels de datum bevestigen waarop ze met hun activiteiten zullen beginnen.

De New Jersey Cannabis Regulatory Commission stelt de regels en voorschriften vast en handhaaft deze met betrekking tot het in licentie geven, kweken, testen, verkopen en kopen van cannabis in de staat.

New Jersey legaliseerde cannabis in februari 2021, een maand voordat de aangrenzende staat New York tot hetzelfde overging.