Coalitie gevormd in VS om nationale standaarden voor contant geld management te ontwikkelen

Ondanks de legalisatie in verschillende staten, kunnen legale cannabis winkels niet of beperkt gebruik maken van bankdiensten waardoor alles met contant geld wordt betaald. Zelfs de belastingen.

0
legale cannabis verkoop rabobank coffeeshop coffeeshophouder pinbetaling contant geld
- Advertentie -

Niet alleen in Nederland is er er sprake van problemen met het bankwezen als cannabisindustrie. In de Verenigde Staten zijn de problemen misschien nog wel groter. Ondanks de legalisatie in verschillende staten, kunnen legale cannabis winkels niet of beperkt gebruik maken van bankdiensten waardoor alles met contant geld wordt betaald. Zelfs de belastingen. En dat terwijl de Amerikaanse legale cannabismarkt naar verwachting zal groeien tot $ 35 miljard in 2025. Het is daarom dat de National Association of Cannabis Businesses (NACB) en de Emerging Markets Coalition (EMC) deze week bekend maakten in een persbericht dat ze een strategische alliantie hebben gevormd om een ​​National Standard for Cash Management voor de cannabisindustrie te ontwikkelen.

CEO’s van de National Association of Cannabis Businesses (NACB) en de Emerging Markets Coalition (EMC) geven tekst en uitleg

“Financiële instellingen aarzelen om cannabisgerelateerde bedrijven van dienst te zijn, grotendeels vanwege het feit dat cannabis op federaal niveau illegaal blijft. Zelfs nadat legalisatie heeft plaatsgevonden, zal er voor beide bedrijfstakken een steile leercurve zijn”, aldus Gina Kranwinkel in het persbericht, President en CEO van NACB.

“(…)Zelfs nadat legalisatie heeft plaatsgevonden, zal er voor beide bedrijfstakken een steile leercurve zijn”

“De nieuwe National Standards for Cash Management zullen tools en protocollen voor cashmanagement bieden die cannabisgerelateerde bedrijven in hun activiteiten moeten opnemen om klaar en in staat te zijn om samen te werken met financiële instellingen. We zouden niet blijer kunnen zijn om samen te werken met EMC en kijken ernaar uit om hun en die van ons te delen.”

“De Emerging Markets Coalition is verheugd om samen te werken met NACB bij het ontwikkelen van standaarden. Dit is een samenwerking tussen zowel de bank- als de cannabisindustrie om pragmatische en voorzichtige praktijken te waarborgen ter ondersteuning van de transparantie en de strijd tegen criminaliteit die nodig zijn in een voornamelijk contant geld industrie”, aldus Kirsten Trusko in het persbericht, CEO en medeoprichter van EMC. Dit zal de eerste zijn in een reeks geplande normen rond geld gerelateerd aan cannabishandel – die zullen worden ontwikkeld door NACB- en EMC-leden.

“Onze strategie met de Cash Management National Standard is om de cannabisindustrie te helpen zichzelf te reguleren totdat financiële instellingen klaar zijn om met ons samen te werken”, aldus Kranwinkel in het persbericht. “Het zal de beste praktijken behandelen op gebieden zoals cashmanagement en valutastortingen die cannabisbedrijven in staat zullen stellen kosten te verlagen en meer controle over hun financiën te krijgen. De Cash Management Standard zal beide industrieën helpen om wederzijds begrip en verwachtingen op te bouwen die kunnen leiden tot sterke werkrelaties.”