Coffeeshop Caza in Tilburg drie maanden dicht na explosie

Nog niet zo lang geleden werd er ook al een handgranaat voor de coffeeshop gelegd.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Coffeeshop Caza in Tilburg moet drie maanden dicht blijven op last van de burgemeester nadat er op zaterdag 18 februari vroeg in de ochtend een explosie plaats vond. De coffeeshop werd daarop direct gesloten, maar de burgemeester heeft deze week laten weten dat de coffeeshop voorlopig drie maanden dicht blijft berichtte begin deze week het Brabants Dagblad.

Eerst handgranaat neergelegd voor coffeeshop Caza, nu een explosie

De knal in de nacht van 17 op 18 februari werd vermoedelijk veroorzaakt door het aansteken van een brandbare vloeistof. Er raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen.

Meerdere getuigen meldden die ochtend rond 04.00 uur een explosie bij het desbetreffende pand. Voordat de knal te zien en te horen was, zou een persoon in donkere kleding en een capuchon op een voorwerp richting het gebouw hebben gegooid. Diegene rende vervolgens weg in de richting van de Jan Heijnsstraat.

Na de knal ontstond op straat een kleine brand. Een omstander greep snel in en bluste dit. De politie zocht in de omgeving naar de dader, maar die werd niet meer aangetroffen. De recherche doet verder onderzoek naar de explosie en de dader.

Coffeeshop Caza gesloten voor drie maanden tot 18 mei

Sindsdien is de coffeeshop gesloten en heeft de burgemeester laten weten dat de coffeeshop voor drie maanden tot 18 mei dicht moet blijven.

Nog niet zo lang geleden werd er ook al een handgranaat voor de coffeeshop gelegd. Ook daarvan is de politie op zoek naar getuigen van.