Zwolle maakt nog altijd geen werk van komst vijfde coffeeshop

In Zwolle is namelijk plaats voor vijf coffeeshops gezien het aantal inwoners.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De gemeente Zwolle heeft ruimte voor vijf coffeeshops, maar twee jaar na de sluiting van de New Balance maakt de gemeente nog steeds geen werk van het aantal coffeeshops wederom van vier naar vijf te krijgen.

Plaats voor vijf coffeeshops in Zwolle, maar gemeente weigert inschrijving te openen

In Zwolle is namelijk plaats voor vijf coffeeshops gezien het aantal inwoners. Twee coffeeshops sloten in de afgelopen paar jaar hun deuren, Het Binnenhof en de New Balance, en twee nieuwe coffeeshops zagen het daglicht, De Rode Leeuw en De Pijp, maar twee jaar sinds de sluiting van New Balance blijft de teller steken op vier.

“Vanwege andere prioriteiten hebben we de procedure voor de inschrijving voor de vijfde coffeeshop nog niet opgepakt”

Voorheen werkte de gemeente met een wachtlijst, maar die is sinds 2019 losgelaten.

Gemeentewoordvoerder Karin Obdeijn liet eerder deze week aan De Stentor weten over de situatie: “Vanwege andere prioriteiten hebben we de procedure voor de inschrijving voor de vijfde coffeeshop nog niet opgepakt. Gaan we wel doen, maar ik kan nu niet zeggen wanneer dat gaat gebeuren.”

D66 fractievoorzitter Marco van Driel liet aan De Stentor weten begrip te hebben vanwege de ontwikkelingen in de stad en problemen met de ambtelijke organisatie: “Maar, we hebben als gemeenteraad besloten dat er vijf vergunningen zijn. Je kunt je afvragen hoeveel werk het dan kost die af te geven.”

Roy Lensink, eigenaar van coffeeshop De Pijp, liet aan De Stentor weten: “Ik heb vanuit meerdere gemeenten al gehoord dat ze in verband met de landelijke wietproef wachten met het afgeven van nieuwe vergunningen.”

Zwolle zag overigens af van deelname aan het wietexperiment.