Voormalige eigenaren coffeeshop New Balance Zwolle vangen bot bij rechter

Volgens de rechter had de burgemeester het volste recht om het pand met de voorraad van de coffeeshop te sluiten.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De rechter heeft de kant van de burgemeester gekozen in een zaak die de voormalige eigenaren van de coffeeshop New Balance in Zwolle hadden aangespannen. Volgens de rechter had de burgemeester het volste recht om het pand met de voorraad van de coffeeshop te sluiten.

Geen schadevergoeding voor voormalige eigenaren coffeeshop New Balance

Ondanks dat ze vorig jaar na dertig jaar zijn gestopt met de coffeeshop, wilden ze namelijk een schadevergoeding van 12.000 euro.

Die 12.000 euro is namelijk gebaseerd op de periode van zes maanden waarin het aangrenzende pand was gesloten omdat daar de voorraad van de coffeeshop (13,5 kilo) werd aangetroffen. Het pand werd daarna gesloten, maar de huur moest wel gewoon doodleuk betaald blijven worden.

Toch koos de rechter dus de kant van de burgemeester. “Al onze argumenten zijn van tafel geveegd”, liet Pascal Leferink weten aan De Stentor. “In feite zeggen ze: zoek het maar uit als je een coffeeshop hebt.”

Volgens de rechter was de beslissing van de burgemeester terecht, omdat het criminaliteit aantrok: “Deze inbraak werd gepleegd omdat de inbrekers wisten dat de drugs daar lagen.” De inbraak naar werd verwezen ging volgens de rechtbank ‘gecombineerd met gerichte acties op privéadressen van medewerkers van de coffeeshop doordat daar autobanden zijn doorgesneden’. Daarop besloot de burgemeester het pand te sluiten, de rechter ging mee in deze beslissing.

Volgens Leferink zou de politie onrechtmatig hebben gehandeld, omdat de burgemeester had toegezegd dat er niet actief zou worden gezocht naar de handelsvoorraden van coffeeshops in Zwolle.

De rechter deed het af met het argument dat de politie pas in actie kwam na een melding van een inbraak.

‘Gewoon ‘crimineel’ gedrag van lokale en nationale overheden’

Stevenen Kompier, bij velen bekend als de man achter Cannabis News Network, reageerde fel op Twitter.

Ik ben oprecht boos omdat men, de politiek en de ondermijning-industrie, altijd spreken over een schimmige wereld binnen de coffeeshop wereld. Deze mensen hebben vanaf het begin transparant willen werken. Het is gewoon ‘crimineel’ gedrag van lokale en nationale overheden.”

Hij vervolgde: “Pascal, Meriam en Eddy zijn de dupe van klootzakken in de boven-en onderwereld! Om nog maar eens te benadrukken wat Gerard Spong ooit zei: “Er bestaat geen onder-en bovenwereld. Je hebt mensen die deugen en je hebt mensen die niet deugen!””